Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2019. 05. 04.

Egy izraeli jeshivában a rabbi Hitlert éltette

2019. 05. 04.

A The Times of Israel híroldal érdekes és egyben felháborító esetről számolt be, mely a történetből kiderül, hogy nem egyedi esetről van szó. Az egyik zsidó telep oktatója egy videofelvétel szerint nyíltan a zsidó felsőbbrendűség ideológiáját hirdette hallgatóinak. Mondandójában azt is kifejtette, hogy az arabok hibás genetikájuk miatt izraeli megszállás alatt kívánnak élni.

Két rabbi egy a Ciszjordániában lévő illegális zsidó település katonai előkészítő iskolájának vallási jellegű előadásán nyíltan rasszista kijelentéseket tett az arabokkal kapcsolatban, sőt Hitlert is éltették és a zsidó felsőbbrendűség ideológiáját hirdették.

A több részből álló videofelvételt az izraeli 13-as csatorna tette közzé. Eliezer Kashtiel rabbi, az Eli településen lévő Bnei David akadémia oktatója a felvételen kijelentette, hogy ,,a nem zsidók bolondok és erőszakosak,, és mindez a genetikai tulajdonságaik miatt van.

,,A gojok a rabszolgáink akarnak lenni. Egy zsidó rabszolgájának lenni a legjobb. Ők elégedettek azzal ha rabszolgák , ők rabszolgák akarnak lenni.,,

,,Körül vagyunk véve genetikailag hibás emberekkel. Kérdezz meg egy egyszerű arabot, hogy hol akar élni. Ő megszállás alatt szeretne lenni. Miért? Mert genetikai problémái vannak. Nem tudják, hogy hogyan irányítsanak egy országot. Semmit se tudnak megcsinálni.,,

Kashtiel rabbi továbbá kijelentette, hogy: ,,Igen, mi rasszisták vagyunk, Hiszünk a rasszizmusban.,,

A Bnei David Yeshiva egy másik oktatója, Giora Redler rabbi pedig nyilvánosan dícserte Hitler ideológiáját az egyik holokausztról szóló előadásán.

,,Kezdjük azzal, hogy Hitlernek igaza volt e vagy sem… Ő volt az egyik legkorrektebb ember aki valaha élt és minden egyes szava amit mondott igaz volt. Ő csupán a rossz oldalon volt.,,

Redler szerint a zsidók elleni legnagyobb népirtás a pluralizmus és nem a náci Németország végső megoldása. Szerinte az igazi holokauszt nem a zsidók meggyilkolása volt, hanem szerinte a világi társadalom a veszélyes rájuk nézve.

,,A humanizmus és a szekuláris kultúra, vagyis, hogy az emberekben hiszünk, na az az igazi holokauszt.,,

A műsor nézői közül sokan jogosan felháborodtak ezen és furcsának találják azt, hogy az Eli városában lévő akadémia állami támogatásban részesül. A sok felháborodás miatt egyes parlamenti képviselők választ kértek az izraeli oktatási minisztertől, hogy az ilyen oktatási intézmények miért kaphatnak állami támogatást és az ilyen oktatók miért taníthatnak állami támogatásból működő intézményekben. Tamar Zandberg képviselő szerint ezekben az intézményekben csupán a homofóbia, a sovinizmus és a gyűlölet terjed.

Az eset a miatt is sajnálatos, hogy a Bnei David akadémiáról számos vallásos katonatiszt kerül az izraeli hadsereg kötelékébe. Éppen ezért számos kirekesztő gondolatokat valló tiszt kerül fontos pozíciókba akik például a nők szerepét is teljesen másképpen értelmezik a fegyveres erők soraiban. Az intézmény egyik korábbi oktatója Yigal Levinstein rabbi például kijelentette, hogy a nőknek nem való a hadsereg, hiszen megőrülnek az izraeli hadseregben ellátott szolgálatuk során. Szerinte ezzel el is veszítik zsidó jellegüket.

2017-ben Avigdor Liberman védelmi miniszter már próbálta csökkenteni az intézmény anyagi támogatását, azonban a főügyészség jogi okok miatt ezt meggátolta.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (the Times of israel )

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑