Cadmus fordítás Cadmus

Egy izraeli rabbi a palesztinok kivégzését követeli

2016. 01. 25.

Egy izraeli rabbi szerint Tel Aviv inkább ki kéne végezze a palesztinokat ahelyett, hogy letartóztatja őket, annak érdekében, hogy „biztonságossá” tegye a megszállt palesztin területeket – írja a PressTV

„Az izraeli hadseregnek abba kell hagynia a palesztinok letartóztatását, inkább ki kell végezni őket, egyet sem szabad közülök élve hagyni!” – írta Shmuel Eliyahu egy Facebook posztjában.

Safed városának főrabbijaként Eliyahud már régóta ismert rasszista magatartásáról, valamint az arabok és muszlimok elleni kirohanásairól. Korábban például arra sürgette az izraeli rezsimet, hogy álljon bosszút az arabokon, annak érdekében, hogy helyreállítsa, ahogy ő hívta „Izrael elrettentő mivoltát”. Véleménye szerint a palesztinok Izrael ellenségei, akiket „össze kell zúzni ahhoz, hogy helyreálljon a rend és megszűnjön az erőszak.”

„Ha nem állnak le azután, hogy megöltünk közülük egyszázat, akkor meg kell ölnünk egyezret, ha pedig nem állnak le ezer után sem, akkor meg kell ölnünk tízezret, aztán, ha továbbra is harcolnak, akkor százezret, majd egymilliót.” – nyilatkozta még 2007-ben a Jerusalem Postnak.

2012-ben rasszizmussal vádolták meg, mikor az arab kultúrát kegyetlennek nevezte, mondván, hogy „az arabok erkölcse az erőszak, melyből ideológiát is kovácsoltak.” Eliyahu azt is állította, hogy az arabok mezőgazdasági felszereléseket lopnak a zsidóktól, valamint rendszeresen próbálta zsarolni a farmereket. Mindennek ellenére az izraeli ügyészség ejtette ellene a vádakat, mondván, hogy a vádlói megváltoztatták állításait.

Jelenlegi Facebook-posztjában felszólított arra is, hogy a hatóságok kezdjék el üldözni azokat is, akik az izraeli fegyveres erők tagjaiként életben hagynak palesztinokat, mondván: „Nem hagyhatjuk, hogy egy palesztin túlélje a letartóztatását. Ha élve hagyjuk őket, félő, hogy később kiszabadulnak, és újabb embereket fognak ölni. (…) Ki kell törölnünk ezeket a gonoszokat magunk közül.”

A szélsőséges nézeteket megfogalmazó poszt válaszként érkezett arra, hogy a helyzet rendkívül feszültté vált a megszállt palesztin területeken azután, hogy Tel Aviv korlátozta a belépést a palesztinok számára az al-Aksza mecsetbe, még augusztusban. Az al-Aksza az a hely, ahol az muszlim hit szerint Mohamed próféta a mennybe ragadtatott, Mekka és Medina után ez az iszlám harmadik legfontosabb szent helye.

Az izraeli hatóságok október óta már több, mint 160 palesztint öltek meg, köztük nőket és gyermekeket is…

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑