Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2016. 03. 20.

Egy jemeni lett az év orvosa Magyarországon

2016. 03. 20.

A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kapta meg idén az év orvosa, Astellas-díjat.

Egy jemeni származású orvos Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed lett az év orvosa Magyarországon. Abdul bácsi a gyerekek csak így hívják, csecsemő- és gyermekgyógyászat, neonatológia szakterületen praktizál.

A hírt az orvos maga osztotta meg először Facebook oldalán. Pár óra alatt ezer lájk, háromszáz gratuláló hozzászólást kapott a főorvos. Több mint 12 ezren szavaztak a díjazottakra. A gyulai orvost saját páciensei terjesztették fel a díjra, történeteiket itt olvashatja.

6q313CRgygBELOBps

Jemeni származású orvos 1989 óta él Magyarországon egy kis faluból származik ahol nem volt mentő se gyerekorvos. Egy családban bekövetkezett tragédia miatt lett gyerekorvos, ugyanis a két éves húga egy pénzérmét nyelt le a családtagok próbáltak rajta segíteni, de végül a szemük láttára fullad meg.

Abdulrahman egyik páciensének édesanyja írtja meg a róla szóló pályázatot. A kórház intenzív osztályán mindenki szeretettel beszél az orvosról. Tekintélye és kisugárzása biztonságot ad. A jemeni orvost a gyerekek is nagyon szeretik, egyesek rajonganak Abdul bácsiért. Titka abban rejlik, hogy barátként és nem orvosként közeledik a gyerekek felé.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑