Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 12. 08.

Egy orosz főtiszt halt hősi halált Szíriában

2016. 12. 08.

Ruszlan Galitszkij ezredes, az Orosz Fegyveres Erők főtisztje hősi halált halt a szíriai Aleppoban. Galitszkij ezredes a Szíriai Arab Hadsereg egységeiben szolgáló katonák kiképzésében és mentorálásában vett részt, közölte szerdán az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

“Ruszlan Galitszkij ezredes külszolgálatot teljesített katonai tanácsadóként, valamint a Szíriai Arab Hadseregben szolgáló különböző szintű parancsnoki állomány felkészítését segítette az alegységek kiképzésének megszervezésében és a haditechnikai eszközök kezelésének elsajátításában.” – jelentette be a minisztérium.

“Ruszlan Galitszkij ezredes úr súlyos sérülései következtében kórházban halt meg. Orosz katonaorvosok több napig küzdöttek az életéért.

Ezredes úr az úgynevezett “mérsékelt ellenzék” által, egy nyugat-aleppoi lakónegyed ellen végrehajtott tüzérségi támadás során sebesült meg.” – közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium az esetről kiadott sajtónyilatkozatában.

A szíriai háború során Galitszkij ezredes volt a legmagasabb rangú orosz tiszt aki életét vesztette a közel-keleti országban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Sputniknews)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑