Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2017. 09. 26.

Egy orosz tábornok halála Szíriában az USA képmutatásának az ereménye

2017. 09. 26.

Valerij Asapov vezérőrnagy halála az ára annak, amit Oroszország megfizetni kényszerült az USA képmutató külpolitikája miatt, nyilatkozta Szergei Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

“Az orosz parancsnok halála az ára annak, amit Amerika képmutató politikája miatt vérrel fizettünk meg Szíriában.”

– mondta Rjabkov miniszter-helyettes hétfőn.

Asapov vezérőrnagy úr orosz műveleti tanácsadóként szolgált Szíriában. Vasárnap jelentette be az Orosz Honvédelmi Minisztérium, hogy a tábornok halálos sebesülést szenvedett egy felrobbanó gránáttól az ISIS terroristák egy hirtelen aknavető támadása során.

Moszkva aggódik, hogy Washington miközben azt állítja érdekelt az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet elleni harcban, teljesen az ellenkezője szerint cselekszik, közölte a miniszter-helyettes.

A miniszter-helyettes elmondta, Moszkva azt akarja, hogy Washington nyilatkozatai a terrorizmus elleni harcról ne legyenek ellentétben a hadszíntéri cseledeteivel.

Eközben az Oroszország és az USA fegyveres erői “intenzív”, több szintű kapcsolatban vannak egymással, közölte Rjabkov.

Vasárnap az Orosz Honvédelmi Minisztérium légi felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek szerint az USA Hadseregének különleges erőihez tartozó haditechnikai eszközök vannak a szíriai Deir Ezzor városától északra, ahol az ISIS fegyveresei települnek.

Az amerikai csapatok nem ütköztek az “ISIS fegyveresei részéről ellenállásba”, miközben az állásaikat sem védik őrjáratok, ami arra utal, hogy “teljes biztonságban érzik magukat” a térségben, közölte a minisztérium.

Azonban az Egyesült Államok Középső Parancsnoksága (US CENTCOM) tagadta a vádakat egy nyilatkozatban, amit a Russia Today televíziónak küldtek.

“Az állítások hamisak. Hadműveleti biztonsági okokból, nem kommentáljuk a mostani műveleteket vagy a Koalíció csapatai és partnereink jelenlegi helyzetét.” – közölte a “Öröklött Szándék” Hadművelet – Összhaderőnemi Alkalmi Harci Kötelék (CJTF-OIR), vagyis az “ISIS ellenesnek” aposztrofált koalíció képviselője.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑