Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2016. 03. 17.

Egy palesztin lett a világ legjobb tanára

2016. 03. 17.

Hanan Al-Hurub palesztin tanárnőt választották a világ legjobb tanárának Dubaiban. A győzelmet egy millió euróval díjazták – írta a betlehemi székhelyű maanews.net.

A Dubaiban megrendezett versenyre több mint 8000 tanár és tanárnő nevezett be a világ minden tájáról. Az elődöntőbe 50 tanár jutott tovább, akik közül három is palesztin volt. A döntőbe már csak 10 pedagógus jutott be, köztük volt Hanan Al-Hurub is. Végül a palesztin tanárnő került ki győztesen, aki a díj átvétele után azt nyilatkozta:

Ez  minden palesztin tanár és a világ összes tanárának a győzelme.”

A tanárnő az erőszak elleni harcra fordítja az egymillió eurós díjat. Saját oktatási módszert dolgozott ki, amelyet azóta a menekülttáborokban is használnak.

.

A versenyt az UNESCO rendezte. A nemzetközi szervezet igazgatója részt vett a globális oktatási fórumon Dubaiban. Az Euronewsnak adott külön interjújában a következőkről beszélt Irina Bokova.

„Úgy vélem, nem engedhetjük meg a büntetlenséget azoknak, akik lerombolták ezeket a műemlékeket. Emlékezzünk vissza a Maliban történt esetre, amikor a szélsőségesek lerombolták a mauzóleumokat Timbuktuban. Nemcsak helyreállítottuk ezeket a mauzóleumokat, hanem együttműködtünk a Nemzetközi Büntetőbírósággal, Fatou Bensouda főügyésszel. Elrendeltem, hogy állítsák bíróság elé azokat az elkövetőket, és az első gyanúsított már Hágában is van” – mondta az igazgatónő.

Az oktatási fórumon a küldöttek a menekültválságról is beszéltek. Hogyan kell megelőzni, hogy a fiatal generációk ne maradjanak magukra? Az oktatás a fő eszköz a szélsőségesek és a radikalizálódás ellen.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑