Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 10. 04.

Egy pattanás kinyomásával nem szűnik meg a rák

2015. 10. 04.

Attól, hogy kinyomsz egy pattanást, nem szünteted meg a rákot!

Kifejezetten idegesítenek azok a felszólalások, melyek a Dublin 3 megszüntetésében, egyes országok, vagy netán az EU intézkedéseiben látják a menekült probléma megoldását. Ez a pattanás kinyomása szint. Lássuk, csupán a nem materiális szinteken, mi történik:

Tudatmódosítás: Átmentünk azokon a tudatmódosító eljárásokon, mely miatt öntudatlanul is idegen mintákat követünk és olyan cselekvéssorozat aktív részesei vagyunk, ami ellentétes saját érdekeinkkel. Az állandóan sulykolt erőszak, konfliktuskeresés minden napunk részévé vált.

Kohéziók megszüntetése, vagy manipulálása: Ahhoz, hogy tudatától megfosztott embertömeg, biomassza jöjjön létre, meg kell szüntetni a hovatartozás érzését. Tehát a nemzeti, vallási öntudatot fel kell számolni, aminek egyik módja a nacionalistának, vagy radikálisnak történő beállítás és elidegenítés. A másik mód pedig, hogy a különböző identitásokba, vagy vallási közösségekbe, rendekbe, egyházakba előre tervezett módon oda nem való elemeket ültetnek be, akik idővel átveszik e csoportok szellemi irányítását. Így jön létre az az állapot, amikor egy nemzeti, vagy vallási hirdetés messze kerül attól az alapállapottól, amitől kiindult. Ennek értelmében egyre nehezebb a ki a magyar, ki a német, vagy mi is az a keresztény, vagy iszlám érték kérdésekre felelni. A ma adott válaszokban nem a lényeg hangzik el, hanem az a felszín, mellyel hatásokat korbácsolnak, konfliktusokat gerjesztenek és disszonanciákat hoznak létre.

Felhígulás, felhígítás: Tömeges betelepítéssel létrejön egy olyan biomassza, melynek következő generációiban megszűnik az eredeti identitáshoz való kötődés és olyan gyökérkeresés veszi kezdetét, mely manipulálható. Ha mindez ál-eszmékkel, beépített emberek által vezérelt vallási és nemzeti gondolatokkal társul, akkor a klónozott társadalom élete programozható, hiszen a gondolkodás, összefüggések felfedése, mint tiltott cselekedet kisebb kockázattal jelenik meg.

Tudomány, igazság és szeretet hirdetése: E három fogalom kialakítása egy pénzvilági termékké válik, melyeket csak meghatározott körök hirdethetnek, meghatározott kezek nyújthatnak. Aki nem a kiválasztottak csoportjába tartozik, bármit is hirdessen, az sarlatánság, ha pedig adományoz, akkor abból adócsalás lesz.

A fentiekből kiindulva a világ egy részén az államhatárok, parlamentek, kormányok feloldódtak, egy biomassza éli fogyasztói életét, melynek gondolkodásának kialakításához egyedül a tények hiányoznak. Ezek hiányában viszont csak ösztönszerű léte az, ami meghatározó tényező. Az ösztönszerűség növelése és a tudatosság csökkentése pedig jól nyomon kísérhető.

A világ valódi urainak a szemét azok a régiók csípik, amelyek még nem álltak be ebbe a fenti rendbe, lázadnak. Ilyen ma Oroszország, Kína, Irán, Szíria, stb. Ők a valódi ellenségek és azok, akik megértik harcuk, küzdelmük valódi okait.

Fenti elemzés nagyon sematikus, hiányzanak belőle a gazdasági, pénzügyi, biztonsági szempontok.
Mindezt összevetve és a mélységeket láttatva röhejes a sok pattanás-nyomó nyilatkozata.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑