Európa

2017. 02. 14.

Egy svéd város egészét No Go Zónának tartanak

Ismét halálos áldozatot követelt egy lövöldözés az éjjel Malmöben. Egy 23 éves fiatalembert lőttek le, akit a járókelők megpróbáltak újraéleszteni, de később, a kórházbaszállítás után belehalt sérüléseibe.

A férfit bevásárló zacskókkal kezében lőtték agyon vasárnap este egy thai étterem mellett a Möllevångstorget téren. Múlt héten szombaton egy iskolai gondnokot sebesítette meg életveszélyesen egy 15 éves fiú.

Alig telt el egy hónap az új évből, és ez már a negyedik áldozat Malmöben, Svédország harmadik legnagyobb városában.

Az áldozatok közül három meghalt, egy továbbra is életveszélyes állapotban fekszik kórházban – számolt be róla a közmédia skandináviai tudósítója.

A rendőrség nem találja az elkövetőket, de az utóbbi időben több leszámolásnak is tűnő lövöldözés történt az alvilágban. 2016 eleje óta a vasárnapi már a 13. lövöldözés volt Malmöben.

A svéd televízió hosszú riportsorozatot közölt a válságban levő városról, amely szerint a munkanélküliség, a beilleszkedés hiánya, a szociális problémák és az egyre jobban elharapózó bűnözés egymással összefüggő dolgok. Ebben azt is elemzik, hogy miért pont Malmöt írja le így a média, mintha csak itt lennének gondok.

Amikor hasonló események történnek Stockholmban vagy Göteborgban, akkor azok a külvárosok problémái,
Malmöt illetően viszont gyakran az egész várost tartják háborús övezetnek, no-go zónának.

Ami egy teljesen hibás kép, véli a svéd tévé újságírója, és hozzáteszi, hogy korunkban, amikor egyre jobban terjed a tényekkel szembeni ellenállás, amire kitaláltak egy új szót, a „tényrezisztenciát”, különösen fontos, hogy a média összefüggéseiben tálalja a jelenségeket.

A belügyminiszter hétfőn reggel Malmöbe utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről. A város vezetői keresik a megoldást, amely elsősorban több térfigyelő kamerát, nagyobb rendőri jelenlétet jelent a bandák elleni harcban.

Hosszabb távon azonban Minden hatóságot, mint pl. az adóhivatalt és a végrehajtókat is be kell kapcsolni, hogy megkeserítsék a bandák életét.

Orientalista.hu – (Hirado.hu Kossuth Rádió)

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑