Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 02. 14.

Egy svéd város egészét No Go Zónának tartanak

2017. 02. 14.

Ismét halálos áldozatot követelt egy lövöldözés az éjjel Malmöben. Egy 23 éves fiatalembert lőttek le, akit a járókelők megpróbáltak újraéleszteni, de később, a kórházbaszállítás után belehalt sérüléseibe.

A férfit bevásárló zacskókkal kezében lőtték agyon vasárnap este egy thai étterem mellett a Möllevångstorget téren. Múlt héten szombaton egy iskolai gondnokot sebesítette meg életveszélyesen egy 15 éves fiú.

Alig telt el egy hónap az új évből, és ez már a negyedik áldozat Malmöben, Svédország harmadik legnagyobb városában.

Az áldozatok közül három meghalt, egy továbbra is életveszélyes állapotban fekszik kórházban – számolt be róla a közmédia skandináviai tudósítója.

A rendőrség nem találja az elkövetőket, de az utóbbi időben több leszámolásnak is tűnő lövöldözés történt az alvilágban. 2016 eleje óta a vasárnapi már a 13. lövöldözés volt Malmöben.

A svéd televízió hosszú riportsorozatot közölt a válságban levő városról, amely szerint a munkanélküliség, a beilleszkedés hiánya, a szociális problémák és az egyre jobban elharapózó bűnözés egymással összefüggő dolgok. Ebben azt is elemzik, hogy miért pont Malmöt írja le így a média, mintha csak itt lennének gondok.

Amikor hasonló események történnek Stockholmban vagy Göteborgban, akkor azok a külvárosok problémái,
Malmöt illetően viszont gyakran az egész várost tartják háborús övezetnek, no-go zónának.

Ami egy teljesen hibás kép, véli a svéd tévé újságírója, és hozzáteszi, hogy korunkban, amikor egyre jobban terjed a tényekkel szembeni ellenállás, amire kitaláltak egy új szót, a „tényrezisztenciát”, különösen fontos, hogy a média összefüggéseiben tálalja a jelenségeket.

A belügyminiszter hétfőn reggel Malmöbe utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről. A város vezetői keresik a megoldást, amely elsősorban több térfigyelő kamerát, nagyobb rendőri jelenlétet jelent a bandák elleni harcban.

Hosszabb távon azonban Minden hatóságot, mint pl. az adóhivatalt és a végrehajtókat is be kell kapcsolni, hogy megkeserítsék a bandák életét.

Orientalista.hu – (Hirado.hu Kossuth Rádió)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑