Cadmus fordítás Cadmus
Képgaléria

2015. 12. 23.

Egy szíriai katonanő aki vonakodik meghalni

2015. 12. 23.

Előkerült egy halottnak hitt szíriai katonanő, aki tegnap ott volt egy útszéli bomba felrobbanásának helyszínén, közölték helyi aktivisták.

Hana Szalah Mohammedet, a magas szinten kiképzett Köztársasági Gárda újoncát egy autóbusz közelében felrobbantott útszéli bomba áldozatai között jelentették, mielőtt őt és bajtársait egy Daraja-ban végrehajtott bevetésről szállították vissza nyugatra a fővárostól Damaszkusztól.

Egy másik katonanő Farah Szulejman viszont meghalt és 11 bajtársnőjük is életüket vesztették a robbantásban, amely a Mezzeh kerületben történt vasárnap este.

Említést érdemel, hogy teljesen nőkkel feltöltött alegységek harcolnak a megszálló vahabita fegyveresek ellen Daraja városban, majdnem 8 kilométerre délnyugatra a fővárostól; a legtöbbjük kiképzett mesterlövész.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők női oroszlánjai

.

Ahogy a szíriai háború elmélyült és növekedett az áldozatok száma egyre több és több nő lépett be a Szíriai Fegyveres Erők soraiba. Az első nőkből álló egységet 2013-ban alakították meg a “Nemzetvédelem (Női) Oroszlánjai” néven. Az orosz Sputnik média társaság egy képsort mutat be a Damaszkuszi Katonai Akadémián kiképzésen résztvevő szíriai nők életéről és katonai szolgálatáról.

A Szíriai Köztársasági Gárda Női “Ranger” Zászlóalja

A zászlóalj szívesen fogad nőket, akik önkéntesen csatlakoznak hozzá szerte az országból. Az alegység parancsnok RT televíziónak adott interjúja szerint a zászlóalj külföldieket is felvesz, habár a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága hivatalosan erről nem nyilatkozott. Nincs semmilyen útmutatás arról, mi ennek a módja.

12391274_961520390596010_9113009587686947964_n

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑