Képgaléria

2015. 12. 23.

Egy szíriai katonanő aki vonakodik meghalniElőkerült egy halottnak hitt szíriai katonanő, aki tegnap ott volt egy útszéli bomba felrobbanásának helyszínén, közölték helyi aktivisták.

Hana Szalah Mohammedet, a magas szinten kiképzett Köztársasági Gárda újoncát egy autóbusz közelében felrobbantott útszéli bomba áldozatai között jelentették, mielőtt őt és bajtársait egy Daraja-ban végrehajtott bevetésről szállították vissza nyugatra a fővárostól Damaszkusztól.

Egy másik katonanő Farah Szulejman viszont meghalt és 11 bajtársnőjük is életüket vesztették a robbantásban, amely a Mezzeh kerületben történt vasárnap este.

Említést érdemel, hogy teljesen nőkkel feltöltött alegységek harcolnak a megszálló vahabita fegyveresek ellen Daraja városban, majdnem 8 kilométerre délnyugatra a fővárostól; a legtöbbjük kiképzett mesterlövész.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők női oroszlánjai

.

Ahogy a szíriai háború elmélyült és növekedett az áldozatok száma egyre több és több nő lépett be a Szíriai Fegyveres Erők soraiba. Az első nőkből álló egységet 2013-ban alakították meg a “Nemzetvédelem (Női) Oroszlánjai” néven. Az orosz Sputnik média társaság egy képsort mutat be a Damaszkuszi Katonai Akadémián kiképzésen résztvevő szíriai nők életéről és katonai szolgálatáról.

A Szíriai Köztársasági Gárda Női “Ranger” Zászlóalja

A zászlóalj szívesen fogad nőket, akik önkéntesen csatlakoznak hozzá szerte az országból. Az alegység parancsnok RT televíziónak adott interjúja szerint a zászlóalj külföldieket is felvesz, habár a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága hivatalosan erről nem nyilatkozott. Nincs semmilyen útmutatás arról, mi ennek a módja.

12391274_961520390596010_9113009587686947964_n

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com