Cadmus fordítás Cadmus
Videó

2015. 11. 03.

Egy szíriai nő is indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson

2015. 11. 03.

Egy szíriai származású, amerikai állampolgársággal rendelkező nő független színekben megméretteti magát a jövő évi amerikai elnökválasztáson.

souraya twitter

Souraya Faas twitter oldalának megtekintéséhez kattintson a képre

Souraya Faas korábban a Republikánus Párt tagjaként politizált, mára független politikusként indul a jövő évi elnökválasztáson.

Édesapja, Michael Faas még 1971-ben emigrált Aleppóból New Yorkba, ahol megismerkedett venezuelai származású feleségével, Dolilivel.

Souraya 1981-ben született, politológiából és nemzetközi kapcsolatokból szerzett diplomát. 15 éve tanárként dolgozik.

A független elnökjelölt szerint mindenkinek joga van tanulni, emberi körülmények között munkát vállalni. A fejlett országoknak kötelességük lenne az elmaradott országokat ebben támogatni.

A közel-keleti konfliktusokra kitérve a politikusnő elmondta, hogy a nézetkülönbségeket könnyen át lehetne hidalni, ha a felek egy asztalhoz leülnének. Szerinte a viták tárgyának eredete a kulturális és nyelvi eltéréseken alapul. Ezért fontos a másik fél kultúrájának megismerése – vélekedik Souraya Faas.

Nem ez az első alkalom, hogy arab származású politikus indul az amerikai elnökválasztáson. 2004-ben a libanoni származású Ralf Nader független jelöltként indult.

Az amerikai független politikusoknak szinte esélyük sincs a választásokon eredményeket elérni, mivel az ország belpolitikájának két főszereplője, a Demokrata Párt és a Republikánus Párt nagy befolyással bír a társadalomra.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑