Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2016. 08. 01.

Egy térképen az összes migránsok által elkövetett bűncselekmény

2016. 08. 01.

Az elmúlt napok terrortámadásai megdöbbentették a világ közvéleményét: immáron a németek is célponttá váltak. A würzburgi, a müncheni és az ansbachi terrorcselekmények azonban sajnos csak a jéghegy csúcsát jelentették. Ezt támasztja alá egy az országos sajtótermékek által konzekvensen ignorált civil kezdeményezés is.

Egy Észak-Németországban élő, elővigyázatosságból álnéven publikáló hölgyet a Kölnben szilveszter éjjelén történt tömeges szexuális zaklatási és nemi erőszak botrány arra sarkallta, hogy térképes online adatbázist vezessen az elsősorban Németországban, illetve a német nyelvterületen (Ausztria, Svájc) kizárólag migránsok által elkövetett legkülönfélébb bűncselekményekről (a gyűjtés néhány belgiumi és olaszországi esetet is tartalmaz). A Petra Berger álnéven nyilatkozó nő a Junge Freiheit című német lapnak elmondta, kezdeményezésének az Einzelfall(szabad fordításban: Elszigetelt Esetek) nevet adta, szarkasztikusan utalva arra, ahogy a mainstream média sok esetben a különféle – Wilkommenskulturba nem illeszkedő –, migránsok által elkövetett bűneseteket interpretálja. A térképen szereplő bűncselekményeket különböző színű gombostűk jelzik, annak megfelelően, hogy milyen típusú eseményről van szó. A gyűjtésbe csak olyan bűncselekmények kerülhetnek bele, amelyeket rendőrségi közlemény támaszt alá, illetve megbízható sajtótermék közöl. Amennyiben egy listában szereplő támadásról utólag kiderül, hogy csak kitaláció volt, úgy a szerkesztők törlik a térképről. Rögzítik azt is, hogy mindez csak egy töredéke az összes esetnek, bizonytalan, hogy hány olyan bűncselekményt történik, amelyről nem szereznek tudomást a hatóságok.

A projekt részeként Berger egy Facebook oldalt is indított, hogy folyamatosan tájékoztathassa a közvéleményt. Ide kerül fel minden egyes újabb migránsok által elkövetett bűncselekmény, de megtalálhatók itt különféle statisztikák, táblázatok a bűnelkövetésekről. Mindemellett a szerkesztők a korábbi esetekkel kapcsolatos fejleményekkel is frissítik az oldalt. Az XY-Einzelfall elnevezésű Facebook oldalon kis túlzással záporoznak az újabb és újabb esetek, amelyek legtöbbször természetesen nem érik el a nagy országos lapok ingerküszöbét, csupán a helyi, vagy regionális sajtótermékek hozzák le ezeket. Az adatbázis szerint 2016. január 1. óta Németországban, Ausztriában, Svájcban, Belgiumban és Olaszországban összesen 6504 bűncselekményt követtek el bizonyíthatóan migránsok. Ennek megoszlása típusok szerint az alábbi:

Bűncselekmény típusa Száma
Szexuális zaklatás 747
Nemi erőszak (kísérletek is) 107
Kiskorúak elleni erőszak, szexuális zaklatás és nemi erőszak 600
Lopás, rablás 2480
Garázdaság, zavargás 566
Testi sértés 1583
Gyújtogatás 59
Terrorcselekmény 37
Gyilkosság 180
Szexuális zaklatás/nemi erőszak uszodákban, strandokon 144
Összesen 6503

A teljes térkép:

A számok mögött egészen megdöbbentő bűncselekmények rejtőznek, amelyek szó szerint terrorban tartják a lakosságot. A nők rendszeres célpontjai egyénileg vagy csoportosan elkövetett szexuális zaklatásnak. Sokszor késsel fenyegetik, földre lökik, falhoz nyomják vagy megütik őket, hogy engedelmeskedjenek, kísérőiket gyakran súlyosan bántalmazzák. A sértettektől gyakran a telefonjukat, pénztárcájukat is eltulajdonítják. A migránsok nem ritkán a nemi szervüket mutogatják, illetve maszturbálnak a nyílt utcán.

Sokan azonban sajnos nem úszták meg ennyivel. Például az a 18 éves dortmundi lány, akit két iraki, vagy az a 88 éves herfordi nyugdíjas hölgy, akit egy szomáliai bevándorló erőszakolt meg. Bad Oldeslohe nevű településen egy eritreai migráns, miután nem sikerült megerőszakolnia egy helyi nőt, arcon, illetve torkon vágta őt. Az észak-belgiumi Ostende városában egy hét főből álló banda megerőszakolt egy 17 éves belga lányt, az esetet videóra is vették. Az egyik 14 éves elkövető minderről csak ennyit mondott a rendőrségen: „a nők ne panaszkodjanak, azt kell tenniük, amit a férfiak mondanak nekik.” Egy berlini törököt hét (!) nő megerőszakolása után sikerült csak elfognia a rendőrségnek. A németországi Dörpenben egy 67 éves nőt támadott meg egy bevándorló, leteperte a földre, letépte a ruháit, a hölgyet a kutyája mentette meg a nemi erőszaktól. Bécsben három afgán egy vasúti pályaudvar mosdójában erőszakolt meg egy 21 éves lányt.

A bevándorlóknak semmi sem szent, ez a kiskorúak ellen elkövetett gaztettek számából és minőségéből is látszik. Einbeckben egy anyát és két éves gyermekét ütötte ököllel az egyik migráns, míg Bad Kissingenben egy bevándorló egy 8 éves gyermek előtt vetkőzött csupaszra és kényszerítette őt, hogy fogja meg a nemi szervét. Mettmannban egy bevándorló lefogott egy 13 éves kislányt, meg akarta erőszakolni, mivel azonban nem járt sikerrel, lefejelte őt. Kielben egy 7 éves kislány olyan súlyos szexuális zaklatásnak esett áldozatul, hogy életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Általánosságban elmondható, hogy a bevándorlók a kisebb-nagyobb konfliktusaikat a kezük ügyébe kerülő szúró-vágó eszközökkel rendezik. A nekik nem tetsző személyeket legtöbbször késsel vagy baltával sebesítik meg, vagy végzik ki. A rablások, közterületi randalírozások, kisebb testi sértések ezrei szinte eltörpülnek a fentiek mellett.

Ezeket látva joggal merül fel a kérdés, hogy hol vannak a rendőrök. A választ a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) egykori munkatársa, korábbi szövetségi rendőr adta meg a Junge Freheit című német lapnak adott interjúban. Szerinte nem csoda, hogy a bűnüldöző szervek egyre kevésbé bírják a bevándorlási válság okozta nyomást, hiszen 2000 óta tizenhatezer rendőrt (ez megegyezik Berlin teljes rendőri állományával) bocsátottak el Németországban. Sőt, a bűnügyi szakértő szerint az ansbachi öngyilkos merénylő sem követhette volna el a tettét, ha a kiutasított bevándorlókat fogva tarthatná a rendőrség addig, amíg azok el nem hagyják az országot.

Ezek a példák jól mutatják, hogy Németország rég nem látott, súlyos válságba süllyedt, a német állam magukra hagyta a polgárait, akik napi szinten kénytelenek elszenvedni az idegenek által sorozatosan elkövetett támadásokat. Az országos médiumok túlnyomó többsége pedig szándékosan eltereli a figyelmet a problémáról, vagy rosszabb esetben torz narratívában tálalja az eseményeket. A terror sújtotta Németországban például a szélsőségesen liberális Zeit napilap Facebook oldala a mai napon a Star Trek televíziós sorozattal foglalkozik, egy Indonéziában kivégzett drogdílert sirat a jogvédőkkel karöltve, a Brexitet átkozza, nyavalygó migránsokat szólaltat meg, hogy milyen szörnyű az élet Aleppóban, az autómegosztás előnyeit taglalja, és arról értekezik, hogy egyes emberek miket üzentek utoljára sms-ben az expartnerüknek. Sőt, egyik posztjukban azt írják szó szerint: „a legutóbbi terrortámadást követően gyorsan híre ment a tettes származásának, ami külföldi ellenes hangulatot teremtett. A származás azonban nem árul el túl sok mindent.”

Nagyon úgy tűnik, hogy már csak a Petra Berger féle önkéntesek menthetik meg Németországot. Legalábbis azt, ami még maradt belőle.

Orientalista.hu – Spíler blog

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑