Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 11. 24.

Egyiptomban letartóztattak egy palesztin zászlót lengető fiatalt

2019. 11. 24.

Egyiptom és Izrael magas szinten működik együtt abban, hogy ellehetetlenítsék az izraeli megszállással szembeni palesztin ellenállást – állítja a  Palestine Post hírportál.

Az egyiptomi rendőrség kedden egy meccs alatt, előállított egy palesztin zászlót lengető futball szurkolót a Kairói Nemzetközi Stadionban. Az eset akkor történt amikor az egyiptomi olimpiai válogatott futball csapat játszott a dél-afrikai válogatott ellen. A meccs alatt egy civil ruhás rendőr letartóztatott egy fiatal szurkolót aki a palesztin zászlót emelte a magasba.

Ahmed Elbaqry, az Egyiptomi Diákok Szövetségének korábbi alelnöke egy Twitter üzenetben a következőt írta:

,,A kairói stadionban letartóztattak egy fiatalt, aki megszállással szemben a palesztin népet támogatta. Ez egy újabb szégyenletes cselekedet a rendszer részéről, mely letérdel a cionista entitás előtt.,,

A meccs alatt az egyiptomi válogatott két tagja, Mustafa Mohammed és Osama Jalal is jelezték támogatásukat a palesztin nép felé. Letakarták az egyik szemüket és ezzel jelezték szolidaritásukat Muath Amarneh palesztin újságíróval, akinek az izraeli megszálló csapatok lőtték ki az egyik szemét a Ciszjordániában.

A meccs alatt a 73 ezer néző részéről többször is felhangzottak a palesztin népet támogató rigmusok.

,,A lelkünket és a vérünket feláldozzuk érted ő Palesztina!,,

Az egyiptomi fiatalok így tiltakoznak az ellen, hogy kormányuk jó kapcsolatokat ápol Izraellel. Ugyanis a meccsel egy időben is zajlott a Gáza övezet bombázása, valamint Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem megszállása.

1979-ben Egyiptom volt az első arab állam, mely elismerte Izraelt és a két ország azóta is együttműködik több területen, mint például a Sínai-félsziget biztonságának kérdése.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Palestine Post 24)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑