Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 11. 24.

Egyiptomban letartóztattak egy palesztin zászlót lengető fiatalt

Egyiptom és Izrael magas szinten működik együtt abban, hogy ellehetetlenítsék az izraeli megszállással szembeni palesztin ellenállást – állítja a  Palestine Post hírportál.

Az egyiptomi rendőrség kedden egy meccs alatt, előállított egy palesztin zászlót lengető futball szurkolót a Kairói Nemzetközi Stadionban. Az eset akkor történt amikor az egyiptomi olimpiai válogatott futball csapat játszott a dél-afrikai válogatott ellen. A meccs alatt egy civil ruhás rendőr letartóztatott egy fiatal szurkolót aki a palesztin zászlót emelte a magasba.

Ahmed Elbaqry, az Egyiptomi Diákok Szövetségének korábbi alelnöke egy Twitter üzenetben a következőt írta:

,,A kairói stadionban letartóztattak egy fiatalt, aki megszállással szemben a palesztin népet támogatta. Ez egy újabb szégyenletes cselekedet a rendszer részéről, mely letérdel a cionista entitás előtt.,,

A meccs alatt az egyiptomi válogatott két tagja, Mustafa Mohammed és Osama Jalal is jelezték támogatásukat a palesztin nép felé. Letakarták az egyik szemüket és ezzel jelezték szolidaritásukat Muath Amarneh palesztin újságíróval, akinek az izraeli megszálló csapatok lőtték ki az egyik szemét a Ciszjordániában.

A meccs alatt a 73 ezer néző részéről többször is felhangzottak a palesztin népet támogató rigmusok.

,,A lelkünket és a vérünket feláldozzuk érted ő Palesztina!,,

Az egyiptomi fiatalok így tiltakoznak az ellen, hogy kormányuk jó kapcsolatokat ápol Izraellel. Ugyanis a meccsel egy időben is zajlott a Gáza övezet bombázása, valamint Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem megszállása.

1979-ben Egyiptom volt az első arab állam, mely elismerte Izraelt és a két ország azóta is együttműködik több területen, mint például a Sínai-félsziget biztonságának kérdése.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Palestine Post 24)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑