Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2021. 01. 24.

Egyiptomban robbantott az Iszlám Állam

2021. 01. 24.

Az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai hajtották végre azt a robbantásos merényletet, melyben az egyiptomi biztonsági erők egyik tisztje életét veszítette és három társa megsebesült.

A merénylet csütörtökön történt amikor is terroristák távirányítású robbanó szerkezetet robbantottak fel a Földközi tenger partvidékén lévő Sheikh Zuweid városában. Az eseménnyel kapcsolatban az Iszlám Állam terrorszervezet az egyik honlapon nyilatkozatot tett közzé, melyben leírták, hogy tagjaik követték el a robbantásos merényletet.

Egyiptom 2013 óta harcol az Iszlám Állammal és más terrorista csoportokkal a Sínai-félszigeten. Azóta amióta az egyiptomi hadsereg megbuktatta Mohamed Murszi elnököt. A terroristák azóta rendszeresen támadásokat hajtanak végre a biztonsági erők és a keresztény kisebbség tagjai ellen.

A terrorizmus elleni háború azonban szerencsére nem érinti a Sínai félsziget déli részén lévő közkedvelt turista célpontokat.

Az egyiptomi hadsereg 2018 februárjában indított átfogó hadműveletet a terroristák ellen. Akkor a Sínai félszigeten, a Nílus deltában és a líbiai határ körzetében is lecsaptak az iszlamista szélsőségesekre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑