Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2017. 02. 25.

Egyiptomiakkal készít filmet Hollywood

2017. 02. 25.

Először forgatnak a piramisok országában olyan hollywoodi filmet, amelynek szereplői és stábja is egyiptomiak.

A “The Chosen Guard” története nem az ókorban, hanem ma játszódik, de rengeteg az átfedés benne a fáraók korával.  A régi fáraók választották ki ugyanis az Arany Templom őrzésére Sabaa-t, a főhőst. Akinek a szerepére Yousef Mansourt szerződtették – közölte az Action Film International.

Az egyiptomi színész és harcművész alkotótársa is lesz Courteny Miller forgatókönyvíró-rendezőnek. 16 év után tér vissza a filmvászonra, 2001-es, Badr című filmje óta ugyanis nem forgatott.

A meghallgatásokat jövő márciusban tartják Kairóban, a forgatás pedig áprilisban indul. A thrillerben harcművészetek, hatalmas táncjelenetek és autós üldözések is lesznek.  A készítők Egyiptom szépségére szeretnének fókuszálni, az egyiptomiak vendégszeretetére. Arra biztatnák a nézőket, hogy mindezt tapasztalják meg maguk is, keressék fel az országot.

Eddig az ókori Egyiptomról szóló filmeket többnyire nem Egyiptomban forgatták, és főleg nem egyiptomiakkal. A díszletek pedig gyakran még távolról sem hasonlítottak az eredeti helyszínekre. A Múmia-trilógia például Marokkóban készült, ahol a Közel-Kelet által inspirált filmek legtöbbje.

Hogy miért? Az engedélyek megszerzése hosszú és bonyolult bürokratikus folyamat Egyiptomban – mondta el az Al Arabiyának Magda Kharallah filmkritikus. Annyira, hogy sokan nem is vágnak bele. És szerinte ma még semmi jele annak, hogy ez valaha is megváltozzon.

Orientalista.hu – Globoport

Megosztom:

,
Back to Top ↑