Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 05. 29.

Egykori amerikai hírszező: Nyugati ügynökségek állnak a terrorizmus mögött

2015. 05. 29.

A Press TV interjút készített Scott Rickard egykori amerikai hírszerzővel Orlandoból, és Peter Sinnott független tudóssal New Yorkból, hogy megvitassák azt a hírt, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei támogatják a ISIS terrorista csoport működését Szíriában.

Scott_Rickard

Scott Rickard egykori amerikai hírszerző

Rickard ennek kapcsán megjegyezte, hogy ez hír nem meglepő, mert eddig is nyilvánvaló volt, hogy a CIA, a Moszad, az MI6 és más hírszerző ügynökségek folyamatos támogatást nyújtanak a terrorista csoportoknak, hogy szembefordítsák azokat a náluk sokkal nagyobb szervezetekkel és pusztítsanak a Közel-Keleten.

A Nyugat káoszt teremett a Közel-Keleten úgy, mint például Líbiában, és ez a nyugati hatalmak egy stratégiai taktikája, amely több mint 100-150 évre nyúlik vissza, érvelt.

Elmondta, hogy a Nyugat a Perzsa-öböl arab szövetségeseinek együttműködésével létrehozta létre és építette fel az ISIS takfiri terrorista szervezetet, hozzátéve, hogy a legtöbb al-Kaida műveletet is a nyugati hírszerzés és a katonai szervezetek támogatták és finanszírozták.

A Védelmi Hírszerző Ügynökség egy 2012. évi dokumentuma szerint a Nyugat a Perzsa-öböl arab szövetségeseivel és Törökországgal támogatták a szíriai kormány megbuktatását, amihez Kelet-Szíriában létrehoztak egy szalafista fejedelemséget, hogy megosszák a társadalmat. A szembenálló erők feladata akkor az volt, hogy megpróbálják átvenni a hatalmat először Szíria keleti tartományaiban az Irakkal szomszédos területeken, valamint a Törökországgal szomszédos területeknél.

Szaúd-Arábia, Katar, Törökország és Jordánia már együttműködik az ISIS takfiri fegyveresekkel, akik a nyugati hírszerző ügynökségek nevében harcolnak Szíriában és Irakban, állítja a politikai szakértő.

Sinnott hozzátette, hogy az Egyesült Államokban a republikánus szenátorok többsége határozta el azt, hogy Washingtonnak úgy kell tekintenie Bashar al-Assad szíriai elnökre, mint ellenségre, de ezzel az volt a problémájuk, hogy milyen csoportot kéne támogatniuk, és ennek eredményeként lebénult a politika, a szíriai helyzet pedig nagyon bonyolulttá vált.

Orientalista.hu –Tia

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑