Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2022. 06. 22.

Egymásnak estek az iszlamista fegyveres csoportok Szíria északi részén

2022. 06. 22.

Iszalmista fegyveres csoportok csaptak össze egymással szombaton a szíriai Idleb kormányzóság területén. A harcok az Afrin körzetében lévő Ain-Dara falu feletti ellenőrzés miatt kezdődtek, melynek során 9 iszlamista fegyveres meghalt és több tucatnyian megsebesültek.

A harcok a ,,Jabhat Al-Shamiya,, és az ,,Aharar Al-Sham,, nevű iszlamista csoportok között kezdődtek. Az összecsapásokba az Al-Kaidából korábban kivált ,,Hayat Tahrir Al-Sham,, elnevezésű terrorszervezet is bekapcsolódott.

A feszült helyzet miatt a török kormány támogatását élvező ún. ,,Nemzeti Hadsereg,, elnevezésű milícia kijárási tilalmat vezetett be Afrin városában, hiszen a Hayat Tahrir Al-Sham sikeresen elfoglalt három kisebb települést a város közelében.

Idleb kormányzóság egyes részei még mindig a Törökország által támogatott milíciák és a nyugati államok által támogatott terrorista csoportok ellenőrzése alatt állnak.

A Szíriai Arab Hadsereg még nem tudta felszabadítani ezeket a területeket, azonban a kisebb települések feletti ellenőrzésért az iszlamista csoportok egymással is harcban állnak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑