Cadmus fordítás Cadmus
Hungary Helps

2019. 10. 30.

Egyre több ország csatlakozik az üldözött keresztények megsegítéséhez

2019. 10. 30.

Egyre több ország csatlakozik az üldözött keresztények megsegítéséhez és tekint példaként a Hungary Helps programra – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára szerdán az M1-en. Azbej Tristan hozzátette: a múlt héten előrelépés történt az együttműködésekben.

Kifejtette: Magyarország múlt csütörtökön a Szuverén Máltai Lovagrenddel kötött együttműködési megállapodást azzal a céllal, hogy a migrációt megelőzve közösen nyújtsanak segítséget a válságrégiókban; szombaton bejelentették, hogy elindul a korábban megkötött magyar–amerikai együttműködési megállapodás keretében az első két közös projekt.

Újraépítik az Iszlám Állam Észak-Szíriában lerombolt legnagyobb keresztény többségű települését és közösen segítik majd a népirtást elszenvedett jazidi közösséget.

Hétfőn az Egyesült Királyság vallásszabadságért felelős miniszterelnöki megbízottjával tárgyaltak arról, hogy egy globális nagyhatalom és Magyarország hogyan tudná segíteni az üldözött keresztényeket: Magyarország és Nagy-Britannia abban egyezett meg, hogy megosztja egymással a kelet-afrikai keresztények elleni atrocitásokat is elkövető Iszlám Állammal kapcsolatos információit.

Kedden azért érkeztek Magyarországra szíriai egyházi vezetők, hogy a szerdai magyar–orosz csúcstalálkozón beszéljenek az üldözött keresztények problémáiról és együtt vizsgálják meg, hogy Oroszország és Magyarország hogyan dolgozhat együtt az üldözött keresztények megsegítéséért – tudatta az államtitkár.

Közölte, a Közel-Keletről érkezett pátriárkák azt mondták, hogy „a Hungary Helps program sokat jelent az egyébként végórájukban lévő keresztény közösségeknek”, és jelentősnek nevezték azt is, hogy van legalább egy olyan keresztény kultúrájú nyugati ország, amely felvállalja az üldözött keresztények ügyét.

Egyikük úgy fogalmazott, hogy „ha csak öt olyan ország lenne, mint Magyarország, akkor megmaradna a kétezer éves közel-keleti kereszténység”.

Az elmúlt két és fél évben a Hungary Helps program támogatásain, projektjei által Magyarország hozzájárult ahhoz, hogy hazatérjen és továbbra is ősi földjén éljen 50 ezer üldözött keresztény a Közel-Keleten – hangsúlyozta Azbej Tristan.

Forrás: Hirado.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑