Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 08. 26.

El a kezekkel Szíriáról

2015. 08. 26.

Most, hogy “mindenkinek” a “látókörébe” került a négy éve tartó szíriai háború a Magyarországot sújtó menekültáradat miatt, láthatóvá vált az is, hogy a nyugati média milyen hatékonyan működik, működött az elmúlt négy év alatt, és a legtöbb ember, aki a menekültkérdés okán hozzá akar szólni a szíriai “kérdéshez”, annak “fogalma sincs” Szíria négy éve tartó tragédiájáról, az emberiség szégyenéről, amit a fél világ művel Szíria valaha békés, biztonságos és csodás szuverén országában. Vagy van róla fogalma, csak éppen a négy éve tartó küszöbalatti ingereken beszivárgó hírek alapján ítéli meg Szíria történéseit, a nyugati propaganda által.

Akit a Közel-Kelet történései érdekelnek javaslom,  hogy “lapozzon” vissza a Szíriai Hírek oldalán, akár évekre visszamenőleg, hogy átfogóbb képet kapjon Szíria tragédiájáról, hősiességéről és azokról a történésekről, ami már négy éve tartanak és ahogy “megjósoltuk”, begyűrűzött a hétköznapjainkba is, jelenleg a menekültáradat képében.

Az oldalon szíriai perspektívából fogja látni az érdeklő a konkrét történéseket, nem a nyugati propagandán keresztül, eredeti arab szövegek és hírek fordításából, akár Assad elnök megszólalásait is olvashatja az érdeklődő, amit teljes mértékben mellőz és bojkottál a nyugati média, mivel kiderülne belőle minden éberen gondolkodó ember számára az igazság, hogy Szíria legitim vezetője Dr. Bashar Al-Assad nem egy diktátor, hanem egy bölcs, intelligens, hős vezető, aki országa fennmaradásáért és megmaradásáért küzd.

… és ezen a ponton akarom megfogalmazni azt a nagyon fontos véleményemet, ami miatt megírtam ezt a bejegyzést.

Sokan úgy tekintenek a szíriai helyzetre, és gyakran párhuzamot is vonnak a két dolog között, hogy Szíria tragédiája olyan, mint Magyarország 56-os eseményei.

Kérek mindenkit, hogy felejtse el ezt az ostobaságot és gondolkodjon logikusan!

Szíria a négy évvel ezelőtti felforgatást megelőzően is már szuverén állam volt. Erős, nacionalista, szuverén állam. Magyarországon ’56-ban idegen birodalom uralkodott a magyar kormányzattal karöltve. Tehát már a kiindulási alap, az alap történelmi tény is téves. Ugyanis, amíg ’56-ban Magyarországon a forradalmárok, a magyar emberek, fiatalok legbátrabbjai fegyvert fogtak egy idegen elnyomó diktatúra ellen, addig Szíriában nem volt és nincs is semmiféle idegen elnyomó diktatúra, sőt, Assad elnök mindent megadott annak érdekébe, hogy a különböző vallási felekezetek szabadon és békében élhessenek az országában. Többé-kevésbé ez lett a legnagyobb baj is, mert nem lépett fel határozottabban a szélsőséges muszlim irányzatok ellen. Ezekből az szélsősége muszlim irányzatokból és tévtanokból lettek mostanra a terrorista hordák.

Addig míg ’56-ban Magyarországon a magyar emberek és fiatalok lázadtak fel az idegen elnyomás ellen, Szíriában pontosan a fordítottja van, a külföldi hatalmak, idegen hatalmak bérelték fel és fanatizálták azokat a csoportosulásokat, akik négy éve harcolnak Szíria szuverén kormánya ellen és a békében élő nemzetiségiek ellen. Tehát a szíriai háború pontosan az ellentéte az ’56-os magyarországi forradalomnak, ahol egy idegen hatalom volt hatalmon és az ország népe lázadt fel ellene, míg Szíriában a mai napig legitim szíriai kormány van hatalmon, aki ellen idegen “hatalom” lázadt fel és rombolja porig a zsoldosai és terroristái által a több ezer éves Szíriát, a civilizációk bölcsőjét!

A menekültkérdésben sem lehet párhuzamot vonni a szíriai és az ’56-os események között. Addig míg a magyar értelmiségi réteg nagy százaléka elmenekült ’56-ban, mivel a diktatúra üldözte a másképp gondolkodókat, addig Szíriában ott marad az “összes” gondolkodó és értelmiségi, hogy a kormány mellett harcoljon Szíria megmaradásáért, saját hazájáért, nem pedig idegen érdekekért. Addig, amíg az ’56-os menekültek nagy számban voltak írók, gondolkodók, művészek, tudósok és Magyarországon maradt a szegényebb, tehetetlen, menekülésre nem képes vagy nem is akaró réteg, addig most Szíriában pontosan fordított a helyzet, mert a gondolkodók, tudósok, művészek, vagy a hazájukért tenni akaró szíriai arab katonák otthon maradnak és a háborútól szenvedő tehetetlen civil lakosság az, aki menekül.

“Szíriát megtámadták!” – jelentette ki négy évvel ezelőtt Assad elnök. “Szíriát idegen hatalmak zsoldosai és terroristái támadták meg, nem pedig belső forradalmárok!”

Ezt jegyezze meg jól mindenki, aki csak most kapcsolódik be az eseményekbe négy év óta először!

Szíriát megtámadták! A szuverén, békés, erős, gazdasági fellendülését élő Szíriát külföldi hatalmak támadták meg négy évvel ezelőtt, és ez a támadás és háború a mai napig tart, aminek a következményeit már mi is a bőrünkön érezzük ezer kilométerekkel nyugatabbra.

Ha a szuverén Szíria megtámadását beszüntetik az idegen hatalmak, akkor a problémák is enyhülni fognak.

A szíriai ember Szíriában akar élni, nem Európában. Most is ott várakozik a szíriai emberek nagy része a környező országok menekülttáboraiban, ha vége lesz az országukat pusztító háborúnak, akkor hazamehessenek.

Erről van szó. … és nem ’56-ról.

És minden nagybetűs Embernek támogatni kell azt a szellemiséget, amikor egy szuverén állam küzd a megmaradásáért az idegen hatalmak terrorista és zsoldoshordái ellen.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑