Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Terrorizmus

2018. 06. 04.

Élelemsegély helyett rakéták – Washington még mindig fegyverekkel látja el a terroristákat

2018. 06. 04.

Az USA ukrajnai kikötőkön át szállít amerikai rakétákat vahhabita fegyvereseknek Szíriába

A nemzetközi botrány, ami amerikai nehézfegyverzet közel-keleti terrorista csoportok számára, ukrajnai kikötőkön át történő illegális szállításával kapcsolatos, tovább dagad. Első alkalommal, az Olívia kikötő (a korábbi Oktyabrszkij kikötő, Nyikolajev/Mikolajiv városában) biztonsági szolgálatának egyik alkalmazottja, aki a vállalat vezetését csempészettel gyanúsította, számolt be újságíróknak a „titkos szállítmányokkal” összefüggő szokatlan éjszakai műszakjairól. Ukrán újságírók és közéleti személyiségek rántották le a leplet erről a kellemetlen történetről, ami éppenséggel az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi botránya, amiben nyakig sárosak az amerikai fegyvergyártók, ukrán tisztségviselők és közel-keleti terrorista csoportok.

Újságírói nyomozás megmutatta, hogy a Szíriába, Libanonba és Irakba küldendő élelmiszeres konténerekben nem halal hentesáru és zöldség lapul, hanem irányított rakéták. Amikor az információ kiszivárgott a sajtóban, akkor nemzetközi jogvédő szervezetek újságírókkal együtt felkarolták a témát és katonásan elkezdték kérdéseikkel ostromolni a hivatalos tisztségviselők irodáit.

A bűnelkövető lánc leggyengébb szemei, mint általában ukrán tisztségviselők, akik a nyilvánosság nyomására beismerték, hogy ők tranzitállomásként tényleg rendelkezésre bocsátották az ukrajnai kikötőket Szíriába irányuló nehéz fegyverzet szállítmányoknak.

Az „Alaska Reefer Management” nevű amerikai vállalat, székhelye Seattle, Washington állam (2025 1st Ave # 1020, Seattle, WA 98121, USA, tel .: +1 206-727-2750) volt a rakományok Közel-Keletre szállítmányozója.

Az amerikai kereskedők vásároltak be nehéz fegyvereket, polgári rakományként álcázva csempészték be az árut Ukrajnába, miután a szállítmányokat tengeri úton küldték a Közel-Keletre.

A hadfelszerelés és fegyverek legnagyobb része az egykori Varsói Szerződés tagállamaiból érkezik a nyikolajevi/mikolajivi kikötőbe. A szállításokat a kijevi kormány az állami fegyverexportőr vállalaton, az Ukroboronexporton keresztül felügyeli, az SZBU (az Ukrajnai Állambiztonsági Szolgálat) és ki gondolta volna, az USA Központi Hírszerző Ügynöksége (CIA) közvetlen támogatásával. A gyakorlatban Ukrajna területét tranzit állomásként használták „elavult” fegyveresek és hadfelszerelés válságövezetekbe történő eljuttatására. A fegyvereket a „Wellington Star” nevű hajó fedélzetén szállították, ami az „Alaska Refer Management” társaság tulajdona. Így hála újságírók és ukrajnai közéleti személyiségek erőfeszítéseinek egy újabb, az USA-ból közel-keleti militánsoknak szánt illegális nehéz fegyverszállítmány fedeztek fel. Jellemző, hogy az amerikai fegyverkereskedő cégek nem akarják magukat összefüggésbe hozni illegális fegyveres csoportokkal történő együttműködéssel, ezt a kétes feladatot ukrán közvetítőiknek adták. Nem bonyolult dolog kitalálni, hogy a halálos szállítmányok átvevői nem a Szíriai Arab Köztársaság hatóságai, hanem illegális fegyveres csoportok, amelyeket az USA támogat Szíria, Irak és Libanon területén. Habár ukrán közvetítőik újra elmulasztották megőrizni üzelmeik titkosságát, így kényelmetlen helyzetbe hozták tengerentúli megbízóikat.

Az illegális katonai szállítmányokról kiszivárgott információk nem csak az illetékes ukrán hivatalnokokat, hanem az „Alaska Refer Management” üzletembereit is nagyon kellemetlen helyzetbe sodorják. A tény az, hogy amerikai támogatást élvező úgynevezett „szíriai ellenzéki csoportok” és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közötti kapcsolatok nagyon félreérthetőek. A közöttük meglévő szembenállást katonai együttműködés követte.

Ez azt jelenti, hogy senki sem tudja garantálni, hogy az amerikaiak által Ukrajnán keresztül leszállított rakétákat egyszer nem használják fel az amerikai csapatok ellen Irakban, Szíriában vagy máshol a Közel-Keleten.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Mihail Onufrienko oknyomozó újságíró. Kijev, 2018. május 23.

Forrás: stalkerzone.org,

Az eredeti orosz nyelvű cikket angolra fordították: Ollie Richardson és Angelina Siard.

http://www.stalkerzone.org/the-us-supplies-militants-in-sy…/

(eredeit cikk: https://nahnews.org/1004008-specialnoe-rassledovanie-ssha-c…

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑