Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2016. 03. 23.

Elemző: A brüsszeli terrortámadások a Nyugat politikájából gyökereztek

2016. 03. 23.

A Press TV interjút készített a londoni Politics First kiadójával és szerkesztőjével, valamint az Európai Föderalista Párt elnökével Brüsszelből, hogy megvitassák a belga fővárosban történt véres terrorista robbantásokat.

A Politics First-től Marcus Papadopoulos kifejtette, hogy a brüsszeli terrortámadások kiváltó oka „egész egyszerűen a nyugati külpolitika”.

„A Nyugat régóta dolgozik terrorista csoportokkal a geostratégiai céljai elérése érdekében, nevezetesen Afganisztánban, Boszniában, Líbiában és most Szíriában,” – mondta.

Az Egyesült Államokra hivatkozva kifejtette, a nem hivatalos céljuk az, hogy „megvédjék” a globális dominanciájukat a Közel-Keleten.

“Amerika úgy tekint a Közel-Keletre, mint a globális uralmának egy kritikus területére és az amerikaiak nagyon jól tudják, hogy ha el tudják pusztítani a szír államot és Damaszkuszba valamiféle nyugatbarát iszlám kormányt tesznek, akkor eltűnne a Közel-Keletről az orosz befolyás és hatalom”, –  mondta.

Papadopoulos hozzátette, hogy a Nyugat elkötelezettsége nem őszinte a terrorizmus elleni küzdelemben, ahogy az emberi jogok és a demokrácia terén sem.

“Ez tűrhetetlen helyzet, ahol a bűnözők, ahol a világ gyilkosai ténylegesen a demokrácia őrzőjeként, az emberi jogok védelmezőjeként és olyan emberként és országokként állítják be magukat, mint akik a terrorizmus ellen harcolnak.”

Az elemző hozzátette, ha a Szíriában lévő konfliktust megoldják, akkor az egy nagy lökést ad majd a terrorizmus elleni küzdelemnek.

Az egyetlen módja ennek, hogy rövid időn belül Amerika leállítja a terroristáknak nyújtott támogatást Szíriában, és ugyan erre utasítja a regionális szövetségeseit – Törökországot, Szaúd-Arábiát és Katart, mondta.

Pietro De Matteis, az Európai Föderalista Párt elnöke a maga részéről kifejtette, hogy nincs mentség, amely csökkenthetné a Brüsszelben történt tragédia súlyosságát.

Azt mondta, hogy nagy különbség van aközt, ami a háborús övezetben történik, és amit most a terroristák végrehajtottak Európában.

Hozzátette, Európa egy kulcsfontosságú és kritikus helyzettel néz szembe a politikai döntéshozatalban annak érdekében, hogy kezelni tudja a takfiri Daesh terroristák jelentette kihívást.

Orientalista.hu – (Press TV, Persianews,vcp.ir)

Megosztom:

,
Back to Top ↑