Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2019. 03. 09.

Életben lehetnek a hét éve fogságban szenvedő püpökök

2019. 03. 09.

A szíriai Baghúzban, a terroristák által megszállva tartott utolsó településen tarthatják fogva a közel hat éve elrabolt két aleppói püspököt – nyilatkozta Samoel Komosh Al-Tourabidini szír ortodox pap.

A Németországban élő szír-arámi keresztények lelki vezetője azt nyilatkozta, megerősített információja van arról, hogy a hat éve elrabolt egyházi vezetők még életben vannak. Samoel atya szerint az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt utolsó településen, Baghúzban vannak a püspökök, akiknek a kiszabadítása folyamatban van – közölte az ankawa.com.

Nagyon veszélyes körülmények között vannak most. Imádkozunk értük, és türelmesen várjuk, hogy kiszabadítsák a két püspököt – mondta Samoel atya.

A németországi szír pap szerint még nem világos, hogy katonai akció keretében, vagy túsztárgyaláson útján mentik ki a háborús övezetből a két püspököt. Samoel atya szerint az egyházhoz eljuttatott információk azt is megerősítik, hogy a szintén hat éve elrabolt Samir Kassab keresztény újságíró is életben van az Iszlám Állam utolsó zárványában.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

 S4C.News – Kassab Adonis

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑