Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 02. 21.

Elevenen égetett el 43 embert a Nyugat által létrehozott terrorkalifátus

2015. 02. 21.

Az Iszlám Állam ( ISIS) szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet tagjai szombaton a nyugat-iraki, szunnita többségű Anbár tartományban több mint egy hete elrabolt rendőröket és kormánypárti milicistákat egy ketrecbe zárták, majd élve elégették őket a Ramáditól 85 kilométerre északnyugatra fekvő al-Bagdadi városban. Négy nappal ezelőtt ugyancsak al-Bagdadi városban 45 embert, szintén rendőröket és milicistákat, égettek el elevenen.

A kivégzés módja azonos volt azzal, ahogy néhány hete egy jordániai pilótát öltek meg. A 26 éves Maáz al-Kasszaszbe főhadnagyot tavaly december 24-én fogták el a szélsőségesek Szíriában, miután F-16-os vadászgépe lezuhant. A dzsihadisták által közzétett videófelvételen látható volt, amint a ketrecben fogva tartott férfit gyúlékony folyadékkal öntik le, majd lángra lobbantják.

Anbár tartomány területének jelentős részét elfoglalták a radikális iszlamisták. Al-Bagdadi egyike annak a néhány településnek, amely még a központi iraki kormány ellenőrzése alatt áll. Az Iszlám elleni nemzetközi koalíciót vezető Egyesült Államok 300 katonát állomásoztat az al-Bagdaditól mintegy 15 kilométerre fekvő Ain al-Aszad támaszponton, amelyet több alkalommal is támadtak az utóbbi napokban az Iszlám Állam csoportjai.

Orientalista.hu – Hunhir.info

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑