Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2018. 11. 04.

Elhalasztották Asia Bibi szabadon engedését

2018. 11. 04.

Egyelőre nem hagyhatja el Pakisztánt Asia Bibi mindaddig, amíg a Legfelsőbb Bíróság felül nem vizsgálja a pár nappal ezelőtt meghozott ítéletet – jelentette a The Christianpost.

Az keresztény nő ügyében meghozott döntést követően országszerte tüntetések kezdődtek Pakisztánban, ahol a Tehrik-e-Labbaik és más szélsőséges pártok megegyeztek a pakisztáni kormányzattal, hogy elhalasztják a nő szabadon bocsátását.

Ezzel együtt Noorul Haq Qadri vallásügyi miniszter bejelentette, hogy Bibi addig nem hagyhatja el az országot, amíg a Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság be nem fejezi az ítélet felülvizsgálatát. Ezért cserébe a Tehrik-e-Labbaik párt a tüntetések befejezését ígérte.

A pakisztáni DawnNewsTV jelentése szerint a kormány beleegyezett abba, hogy kezdeményezzék a az országból való kilépésének jogi felülvizsgálatát, ami gyakorlatilag egyenlő egy halálos ítélettel – jelentette ki Wilson Chowdhry, a British Pakistani Christian Association elnöke a Guardiannek.

A körülményekből az látszik, hogy a Legfelsőbb Bíróság és kormány között komoly ellentétek vannak, ráadásul a bírák közül többeket is ért halálos fenyegetés.

Ennek ellenére az AP szerint a felmentést a bíróság nem tervezi visszavonni, viszont a döntés felülvizsgálata évekig is eltarthat, ami Asia Bibi számára ismét a börtönbe való visszakerülést jelentené, ahol a múlt hónapban két embert letartóztattak, mert a nő megölését tervezték.

Forrás: S4C.news,  Fotó: SkyNews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑