Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 09. 04.

Ellentámadásba lendülnek a kormányerők Hamaban

2016. 09. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg átvette a kezdeményezést Észak-Hamaban.

Maardesz: hatalmas nyomás és aknavetőgrántokkal, harckocsikkal, valamint rakéta sorozatvetőkkel végrehajtott tüzérségi tűz után a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet vahhabita fegyveresei, szövetségben a nyugati támogatásban részesülő Dzsaish Al-Naszr terrorszervezetel (FSA frakció), képesek voltak betörni a település kiterjedt részébe amíg a Szíriai Arab Hadsereg egységei azonnali ellentámadást indítottak, miután minden pontot biztosítottak a településen és környékén.

Maan: a felekezeti települést az említett vahhabita terrorista csoportok általi bekerítés veszélye fenyegette, amíg a Szíriai Arab Hadsereg képes volt biztosítani Maardeszt és visszaverni a Maant és Maardeszt összekötő folyosó elleni támadást. A Nemzetvédelmi Erők helyi egysége vitézül kitartott, amíg a hadsereg teljesen visszafoglalta Maardesz megszállt részeit.

Szuran és Tajbat Al-Imam: Nagy számú megelőző légi csapás érte a vahhabita fegyveresek rakétavetőit, gyülekezési pontjait, fegyverzetét és páncélozott járműveiket, amikor a Szíriai Arab Hadsereg harckocsikkal támogatott lövész alegységei a két település külterületén foglaltak el harcállásokat az ellenoffenzíva indítását elrendelő parancsra várva.

Maharda: A többségi ortodox keresztény települést nem érte támadás a vahhabita terroristák részéről, akik már sokszor követtek el tömeggyilkosságokat más felekezetek és kisebbségek Maanban, Ishtabrakban, Zarahban, Houlaba és Szuranban (ahol tegnap 90 polgári személyt végeztek ki terroristák, közöttük a falu öregeit. Azonban folyamatosan érik aknavető és rakéta támadások a településeket.

 

hama 2016 szeptember 2
Zejn Al-Abedin-hegy: A hegy egy nagyon jól védett helyszín északra a tartományi fővárostól. A stratégiai fekvése lehetővé teszi, hogy viszonylag könnyen be lehessen lőni a vahhabita terroristák mozgó alakulatait. Az említett fegyveresek egy centiméternyire sem voltak képesek a hegy bázisainak megközelítésére.

Kamhana- Szalhab: A Nemzetvédelmi Erők helyi egységei és önkéntes harcosok azonnal a Szíriai Fegyveres Erők segítségére érkeztek Észak-Hamaban, hamar és helyben megfékezve a “dzsihádista” fegyveresek előretörését.

Összegezve, arra lehet számítani, hogy a régóta várt ellentámadás ma megindul. Nem tisztázott, hogy az ellentámadás célja csak a megszállt települések megtisztítása, vagy tovább nyomulni a régebb óta idegen megszállás alatt lévő térségek felé (Idleb).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑