Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 04. 01.

Előretörtek a szíriai kormányerők Hama tartományban (videó)

2017. 04. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrző pontokat rohamozott meg Észak-Hamaban, hat falu felszabadítását követően

A Szíriai Arab Hadsereg számottevő területi nyereségre tett szert péntek reggel, amikor elfoglalta Khattab, Zaur Al-Maszlak, Zaur Al-Dzsadid, Szubejn, Al-Madzsdal és Al-Shajr falvakat Hama tartomány északi részén, egy villámgyors hadműveletben.

Az 5. Hadtest és a Tigris Alakulatok kijelölt kontingensei vezetésével, a szíriai kormánycsapatok ezután egy összpontosított csapással délben lerohanták az Abu Ubajdah és az Al-Shliut ellenőrző pontokat közvetlenül északra Mhardeh várostól, hogy védelmezzék a többségében ortodox keresztények lakta várost.

Miközben heves összecsapások zajlanak, a hadsereg fölényes tűzerővel szisztematikusan számolja fel a Hama tartomány területébe ékelődő iszlamista zónát. Az Orosz Légierő nagyon aktív a térségben, légi csapásaival megakadályozza a dzsihádista csoportok zavartalan mozgását a térség települései között.

Annak ellenére, hogy a szíriai kormánycsapatok elhárítják a Hama és Mhardeh városokra leselkedő veszélyt, a Szíriai Arab Hadsereg várhatóan fokozza a megszállók elleni műveleteket Hama tartomány északi részén, és kifejezetten Szuran, Tajbat Al-Imam és Helfajah fontos települések visszavételére készül.

Amennyiben az említett falvak a kormányerők kezébe kerülnek, a hadsereg kezdeményezheti a rég várt offenzíváját Idleb tartomány megtisztítására, hogy megelőzze a dzsihádisták jövőbeli Hama tartomány elleni támadásait.

A Szíriai Arab Hadsereg újra megnyitott egy hadászati fontosságú főutat Észak-Hamaban

Szíriai Arab Hadsereg gyorsan halad előre Hama tartomány északi területén, számos pontot és falut elfoglalva a Hajat Tahrir Al-Sham nevű terrorista koalíció fegyvereseitől.

Orosz légi támadások fedezetében a Szíriai Arab Hadsereg ma megszerezte Khattab, Zaur Al-Maszlak, Zaur Al-Dzsadid, Szubejn, Al-Madzsdal és Al-Shajr falvakat, a dzsihádista fegyveresek ellen Észak-Hamaban vívott csatában.

A tegnapi előretörést követően a Szíriai Arab Hadsereg biztonságossá tette és nyilvánította a Mhardeh és Hama városokat összekötő hadászati fontosságú országutat, miután egy hétig zárt volt a polgári forgalom előtt.

A Szíriai Arab Hadsereg Hama tartomány északi részén jelenleg Iszkanderijah, Szuran és Tajbat Al-Imam településeknek a dzsihádista terrorszervezetektől történő visszafoglalására összpontosít .

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑