Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 12.

Először bemutatott felvételek a Deir Ezzor körüli ostromzárának áttöréséről

2017. 09. 12.

A Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzort védő helyőrségének több száz katonája került ostromzárba, amikor 2015. májusában az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás teljesen elvágta a kelet-szíriai tartományba vezető összes útvonalat.

2016. szeptember 17-én az “ISIS ellenesnek” nevezett és az USA által vezetett koalíció pusztító légi támadást intézett a Szíriai Arab Hadsereg csapatai ellen, amelyek a startégiai fontosságú Thardeh-hegységben állomásoztak.

A légi csapásokban a szíriai kormánycsapatok több tucatnyi katonája meghalt és megsebesült, így az amerikaik és szövetségeseik közvetlenül felelősek azért, hogy a vahhabita terroristák elfoglalták ezt a hegységet, amely a város légi támaszpontja fölé magasodik.

Néhány hónappal később az ISIS terroristák képesek voltak kettévágni a szíriai kormányerők által ellenőrzött területet Deir Ezzorban, újra blokád alá vonva a repülőteret.

Azonban a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek – az Orosz Légierő támogatásával – képesek voltak áttörni a megszállók ostromzárát és előrnyomulni a híressé vált 137. Gépesített Dandár bázisáig, valamint tovább dél felé és biztosítani a légi támaszponthoz vezető utat. Végül a Thardeh-hegységet is teljesen sikerült visszafoglalniuk.

Ezek a figyelemreméltó teljesítmények fellelkesítik a kormánycsapatokat és a szövetséges egységeket, hogy végleg megsemmisítsék és elűzzék a nagy részben idegen vahhabita megszállókat a kőolajban gazdag tartományból és Szíria földjéről.

Orienrtalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑