Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 02. 27.

Elpusztult malac a mecsetben, „Mutti Merkel” felirattal

2016. 02. 27.

A Leipziger Zeitung jelentése alapján ismeretlen tettesek egy döglött disznót helyeztek el egy lipcsei épülő mecset területén. Az elkövetők a „Mutti Merkel” feliratot vésték rá, Angela Merkel bevándorlás-politikája elleni tiltakozásul.

2013-ban már történt egy hasonló eset ugyanezen a helyszínen. Miután a mecset építésének terveit nyilvánosságra hozták, levágott disznófejeket találtak az építkezésen. A rendőrség elmondása szerint az elkövetőket soha nem kapták el.

„Ez egy ostoba cselekedet. Nem tudom, mit akarnak ezzel kifejezni, de a mecsetünk építése folytatódni fog.”– nyilatkozta Dr. Rashid Nawaz, az Ahmadiyya Muslim Jamaat nevű muszlim szervezet lipcsei ágának tagja a The Local c. lapnak.

Burkhard Jung, lipcsei polgármester felháborodását fejezte ki az esettel kapcsolatban: „[Az eset] nem csak ízléstelen, de a demokratikus nevelődés és meggyőződés alapvető hibáit tárja fel.”

Az elmúlt időszakban tüntetéseket is tartottak Lipcsében az épülő mecset ellen. 2014 áprilisában Alexander Kurth, a szélsőjobboldali NPD párt politikusa egy tiltakozó petíciót kívánt átadni a városvezetésnek, amit a polgármester nem volt hajlandó átvenni.

Angela Merkel teljes mellszélességgel kiállt a bevándorlók befogadása mellett. A tavalyi évben 1 millió és 1,5 millió közötti migráns érkezett Németországba, akiknek az elhelyezése és a társadalomba való beintegrálása hatalmas terheket ró a költségvetésre és a lakosság tűrőképességére.

 

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑