Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2015. 11. 14.

Eltemették Bejrútban az öngyilkos merénylet áldozatait

2015. 11. 14.

Eltemették a csütörtöki bejrúti öngyilkos merénylet áldozatait. Libanon államban nemzeti gyásznapot rendeltek el a negyvennégy halott emlékére. A támadásban több száz ember sebesült meg.

A koporsókat hatalmas tömeg kísérte Bejrút utcáin. A gyászmenetben a szélsőséges síita Hezbollah és a mérsékeltebb Amal mozgalom zászlói együtt tűntek fel.

– Az üzenet egyértelmű: nemcsak a Bejrút külvárosában élők, de minden libanoni polgár harcolni fog a dzsihádisták ellen, bármi áron – mondta a Hezbollah képviselője.

– A válasz erre az egységben van, csak így tudunk véget vetni a biztonsági problémáknak, a bizonytalanságnak, amire a dzsihádisták annyira várnak – mondta az Amal mozgalom képviselője.

A bejrúti kormány épületén félárbocra eresztették a libanoni zászlót. A miniszterelnök által összehívott biztonsági értekezleten egy perces néma csenddel emlékeztek a robbantás áldozataira.

Az öngyilkos támadást Bejrút síiták lakta, a Hezbollah központjának számító városrészében követték el a szunnita Iszlám Állam nevű terrorszervezet merénylői. A síita Hezbollah a szír elnök, Bashar Al-Assad oldalán harcol a terroristák ellen Szíriában.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑