Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2015. 02. 04.

Élve elégették a jordániai pilótát (videofelvétel +18)

2015. 02. 04.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kedden  közzétett egy felvételt, amelyben a fogságba esett jordániai pilóta élve elégetését ábrázolja.

54d11d47601e9b44178b45fa

Moaz Al-Kasasbi és Sajida Al-Risawi

A terrorszervezet hetek óta próbált tárgyalások útján elérni, hogy Jordánia szabadon engedje Sajida Al-Risawi iraki terrorista nőt cserébe szabadon engedik a december 24.-én Szíriában lelőtt F-16-os vadászgép jordán pilótáját.

A jordán hatóság a tárgyalás megkezdése előtt bizonyítékokat akartak látni, hogy  Miaz Al-Kasasbi vadászpilóta még életben van. Ezzel az Iszlám Állam nem volt hajlandó előállni ezért megszakadtak a tárgyalások.

Tegnap a terrorszervezet nyilvánosságra hozta azt a felvételt amin Al-Kasasbit élve elégetik egy ketrecbe zárva. Az ISIS szerint a kivégzést még a január 3.-án hajtották végre.  A HD minőségű felvétel profi módon lett elkészítve.

Hajtóvadászatot hirdetett az ISIS a többi jordán pilóta ellen

Relatives of Islamic State captive Jordanian pilot Muath al-Kasaesbeh hold up his pictures as they chant slogans during a demonstration in Amman

Mindannyian Moaz vagyunk! Jordán tüntetők az ISIS ellen.

A felvétel második felében egy felhívást írt ki az ISIS. Amiben 100 arany dinárral ( ISIS valutája) jutalmazza azt az embert aki megöl egy” keresztes” pilótát. A terrorszervezet hírszerzése szerint megszerezték azoknak a jordán vadászpilótáknak a neveit és adatait akik részt vesznek a koalíció légitámadásaiban.

A felvételen egyesével feltüntetik a pilóták nevét, rangját, címét , google maps-os térképen behatárolva  a pontos  lakhelyét. Az egyéb rovatba olyan személyes információkat is megjelenítenek, hogy hol szokott nyaralni vagy a szabadidejét eltölteni az adott katona.

Már csak az a kérdés, hogyan jutottak hozzá  ilyen titkos információhoz?! Vajon az arab monarchiában egyre nagyon teret hódító iszlamista nézetek eljutottak magas rangú jordán katonatisztekhez akik az Iszlám Államnak kémednek?

A felvételt csak erős idegzetűeknek ajánljuk (+18):

.

Jordánia válasza

ABDALLAH KING

Abdallah király

Abdallah király megszakította washingtoni látogatását és hazautazott Ammanba. Az állami televízió élő adásban közvetítette a király beszédét amiben személyes részvétét fejezte ki Moaz családjának. A jordán vadászpilótát az ország mártírjának nevezte aki  a hazájáért harcolt a terroristák ellen.

A jordán kormány nem késlekedett a válasszal. A kivégzést bemutató felvétel nyilvánosságra kerülése után pár órával bejelentette, hogy szerda hajnalban kivégzik a 2005-ös ammani merénylet egyik vádlottját az iraki Sajida Al-Risawit négy szalafista fogollyal együtt.

Az Al-Kasasbi klán is bosszút esküdött a terrorista szervezetnek, a klán egyik vezetője szerint készen állnak egy ISIS elleni harc megindítására.

Jordánia az elmúlt négy évben aktívan részt vett a szíriai fegyveres csoportok kiképzésében és támogatásában. Ezekből a csoportokból alakultak ki az Al-Kaida szíriai ága a Nuszra Front és a 2012 óta ismert Iszlám Állam terrorszervezet is.

Orientalista.hu 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑