Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2024. 03. 06.

ENSZ alkalmazottakat kínzott meg az izraeli hadsereg Gázában

2024. 03. 06.

Az ENSZ palesztin menekültekért felelős szervezete, az UNRWA arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg több ENSZ alkalmazottat is megkínzott a Gáza övezetben.

Az október 7-én kirobban izraeli-palesztin fegyveres konfliktus kezdete után az izraeli hadsereg az UNRWA több dolgozóját is őrizetbe vette és a diplomáciai mentesség ellenére fogva tartották őket.

A fogva tartott alkalmazottak szabadulásuk után elmondták, hogy voltak akiket az izraeli katonák megkínoztak a kihallgatás során.

A Gáza övezetbe behatoló izraeli hadsereg válogatás nélkül tartóztatta le több nemzetközi szervezet alkalmazottait, sőt több általuk használt irodát találatok is értek.

Az ENSZ szervezetein kívül a Nemzetközi Vöröskereszt is tett panaszt alkalmazottai letartóztatása miatt.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 30 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑