Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2020. 07. 03.

Erdogan Katarba látogatott

2020. 07. 03.

Recep Tayyip Erdogan török elnök egynapos látogatásra érkezett Katarba, ahol megbeszélést folytatott Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani emírrel. A török államfőnek ez volt az első tengerentúli útja a koronavírus járvány kezdete óta.

A török elnöki hivatal szóvivője szerint ez egy baráti találkozó a két ,,baráti és testvéri nép,, között. A két államfő pedig regionális és nemzetközi ügyekkel kapcsolatban egyeztet egymással.

A Katarba látogató török delegáció tagjai voltak még Berat Albayrak pénzügyminiszter, Hulusi Askar védelmi miniszter, Fahrettin Altun kommunikációs igazgató, Ibrahim Kalin elnöki szóvivő és Hakan Fidan, a török hírszerzés igazgatója.

Ankara és Doha 2017 óta szoros szövetségesek, amikor is Szaúd Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és Egyiptom blokád alá vonták Katart és felfüggesztették vele a diplomáciai kapcsolatokat is. A blokád alatt Törökország látta el élelmiszerrel az elszigetelt Öböl menti államot és katonai segítséget is küldött.

Korábban pedig 2016-ban, amikor is Törökországban puccsot készítettek elő Erdogan ellen, a katari uralkodó volt az első külföldi vezető, aki azonnal a török kormány melle állt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑