Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2020. 02. 05.

Erdogan szerint egy millió szíriai menekült tart a török határ felé

2020. 02. 05.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn kijelentette, hogy a szíriai Idleb tartományból egy millió ember tart a török határ felé.

Erdogan ezt egy Kijevben tartott sajtótájékoztatón jelentette ki, és azt is hozzátette, hogy a Szíria észak-nyugati részén található Idleb kormányzóságban kezelhetetlenné vált a helyzet. Ezen kívül a török kormány azért is tiltakozott, amiért a szíriai tüzérség végzett hat török katonával a térségben.

Ezzel kapcsolatban a török védelmi minisztérium bejelentette, hogy egyszerre 54 célpontot támadtak Idleb kormányzóságban és 76 szíriai katonával végeztek. Ezzel kapcsolatban a török elnök kijelentette, hogy a török hadsereg műveleteiről értesítették az orosz hadsereget is és felszólították őket arra, hogy maradjanak távol a török hadsereg műveleti területeitől.

Törökország és Oroszország külügyminiszterei hétfőn egyeztek meg abban, hogy közösen fogják ellenőrizni az Idleb kormányzóságban zajló eseményeket és mind a ketten aggodalmukat fejezték ki a szembenálló felek között kiújuló harcok miatt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑