Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2016. 04. 01.

Erdogan Washingtonban beszélt, miközben a testőrei tüntetőket vertek (videóval)

2016. 04. 01.

Erdogan a washingtoni Brookings Intézetben készült beszédet tartani „Globális kihívások és Törökország céljai 2023-ig” címmel, az otthoni állapotokhoz szokott testőrei viszont nem tudtak megfelelően viselkedni.

Itt van Erdogan beszéde, ha érdekel valakit (angol tolmácsolással):

A Brookings Intézet előtt megjelenő, Erdogan ellenes tüntetőket több atrocitás is érte a török biztonsági szolgálat résézről.

Az FP beszámolója alapján a beszéd erőszakba és káoszba torkollott, egy újságírót eltávolítottak a török biztonságiak, egy másikat megrúgtak, egy nőt pedig a járdára löktek.

erdogan

A gyülekező tüntetők “Erdogan: War Criminal On The Loose”(Erdogan: Háborús bűnös szabadlábon) feliratú táblát tartottak, egyik tüntető egy hangosbeszélővel azt kiabálta, hogy “baby-killer” (csecsemőgyilkos)

Amikor a tüntetők át akartak kelni az úton, a washingtoni rendőrök megállították a forgalmat és elkülönítették őket a török biztonságiaktól. Egy amerikai titkosszolgálati ügynök a mellette állónak megjegyezte, hogy „a helyzet kicsit elszabadult.”

Később a török biztonságiak a Brooking Intézet munkatársaival kerültek összetűzésbe.

A Foreign Policy újságírója és mások, akik kamerával jelentek meg, szidalmazást kaptak. Egy kamerást az utca túloldalára üldöztek.

A washingtoni rendőrség és a török biztonságiak között is volt konfrontáció, amikor a törökök a tüntetők elzavarását követelték, a rendőrség pedig nem ment ebbe bele.

Egy újságírót megtámadnak Erdogan emberei:

Itt Erdogan testőrei egy tüntetőnek a plakátját tépik szét:

Török őrök egy török újságírót akarnak elzavarni, a Brookings Intézet munkatársa pedig maradásra biztatja :

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑