Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 07. 19.

A Rabló Kandúr és a nyolc élete

2016. 07. 19.

Higgye el a kedves olvasó, hogy mindenki tökéletesen tisztában van azzal, hogy ki is a maga valójában Recep Tayyip Erdoğan, Törökország miniszterelnöke. Mind az amerikai vezetés, mind az orosz vezetés, mind az európai vezetés, mind a Törökországgal határos országok vezetői tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ki is a török miniszterelnök, „hova kell” tenni, milyen eszméket képvisel, hogyan gondolkodik, mik azok a vezérlő elvek, amik politikai, gazdasági és érzelmi döntéseit meghatározzák!

Még Magyarország vezetése is tökéletesen tisztában van azzal, hogy miért is akarta volna a török kormány felépíteni az ország fővárosában Budapesten,( Kőbányán) Közép-Európa legnagyobb mecsetét teljes finanszírozással, ami ugye nem kis pénzről szólt, hanem milliárdokról. Azzal is tisztában van a magyar kormány, hogy miért nem fogad el török pénzt, bizonyos oszmánkori „kegyhelyek” felújítására, finanszírozására, újjáélesztésre Magyarország területén.

Tökéletesen tisztában van Angela Merkel és az EU vezetés is, hogy az éveken keresztül a német titkosszolgálatok által lehallgatott török vezetés milyen terveket dédelget álmaiban nap mint nap, és miért nem lesz, miért nem lehet az amúgy is széthulló EU tagja soha Törökország, és miért nem kap vízummentességet.

Putyin elnök és az amerikai vezetés is tökéletesen tisztában van Recep Tayyip Erdoğan szellemi vezérelveivel és ideológiájával, ami bárminemű cselekedetét vezérli.

Recep Tayyip Erdoğan, a Muszlim Testvériség és az ISIS közé, ha nem is hajszálpontosan egyenlőség jelet, de körülbelül jelet lehet tenni. Az egyenlőség jel csak azért nem kitehető, mert a felszínen lévő tettek nem egyformán nyilvánulnak meg a három esetben, de a vezérlő elv és az ideológia mindig ugyan az.

Az iszlám folyamatos terjesztése és térnyerésének támogatása bármi áron. Mindenki legyőzése, aki ezzel szemben áll. Minden eszköz felhasználása és támogatás ennek a célnak az érdekében. Az iszlám hódításának támogatása mindenek felett.
Európa elárasztása menekültekkel, Európa iszlamizálása is tökéletesen megfelel Erdogan céljainak. Erdogannak tetszik az ISIS célkitűzése is, ahogy kalifátusokra ossza a világot, viszont minden országgal harcban áll, akik a Muszlim Testvériség eszmeiségét nem követik, mint például Szíria vagy Egyiptom. Erdogan vezérelveiben összeér és összemosódik a szélsőséges iszlám, a vahabita eszmeiség is, hisz ez is egy útja az új iszlám térhódításának.

Ez egy bevezetés volt annak érdekében, hogy a kedves olvasó tisztán lássa a legutóbbi török puccs történéseit.

erdogan cica karikatúra

„Az elmúlt 5 év során Törökország szerepe volt a legnehezebben analizálható és érthető a szíriai háborúban. Talán sokan emlékeznek még arra a kiszivárogtatott hangfelvételre, amin a török vezetőség hangja hallható, amint egy Szíria elleni katonai invázió tervét beszélik meg, amihez indoknak azt használnák fel, hogy Szíriai területén belül található török Szulejmán Shah sírját maguk támadják meg, majd ráfogják a szíriai vezetőségre vagy az ISIS-re. Akkoriban sok megfigyelő beszélt az Amerikában tartózkodó török ellenzéki vezető Abdullah Golen kártyájának a felhasználásáról az Egyesült Államok által. Golen, aki minden bizonnyal véghez is vitte volna a katonai invázió tervét Szíriában, ha sikerül őt hatalomra keríteni Erdogan helyett. Erdogan, aki bár a mai napig támogat minden szír kormány és hadsereg ellen tevékenykedő terrorista csoportot, de még sem meri a saját hadseregét bevetni a háborúban. Minden bizonnyal az akkor kiszivárogtatott hangfelvételeket is ő maga tette meg a legfelső török vezetőséggel, hogy kimaradjon ebből a háborúból, ami a várakozása nélkül is egyre nagyobb fenyegetést jelent Törökország számára. Akkoriban a török vezetőség, hogy mutassa hajlandóságát a háborúra, be is avatta mérsékelten a török hadsereget. Egy provokatív jellegű katonai beavatkozást tett a szíriai Kaszab városnál, egy szíriai vadászgépet is kilőtt a török hadsereg. Erdogannak sikerült kijátszani az amerikai nyomást és dühöt. Abdullah Golen kártyája jegelve lett és pár hét eltelte után a török hadsereg mintha be sem lépett volna szíriai területekre, iráni és orosz csatornákon keresztül vissza is lépett. Persze Erdogan, mivel az Assad ellen harcoló muszlim testvériség keresztapja is egyben, dafusi kakaskodással megállás nélkül fenyegette a szíriai vezetőséget. A szíriai vezetőség pedig higgadtabban többször kifejezte – maga Assad elnök is, hogy Erdogan egy idióta. Az idióta szót a szíriai vezetőség csak Erdoganra és a török vezetőségre használta többször, annak ellenére, hogy a szíriai kormány szerint hivatalosan Erdogan nem csak, hogy a muszlim testvériség keresztapja, hanem az egész Iszlám Államé is.

Akkoriban sokat lehetett hallani amerikai ígéretekről a kurdoknak, amik teljesen keresztbe húzták a törököknek tett ígéreteket. (Benjámín Netanjáhú, Izrael miniszterelnöke „kilóra” megvette a kurd vezetőséget és nyíltan kimondta, hogy teljes mellszélességgel támogatja a kurd szeparatista törekvéseket, az autonóm Kurd állam létrejöttét. Még titkosszolgálati és harcászati szakértőket is küldött a kurd állásokba az ISIS általi front megtartása érdekében.) Valamint lehetett hallani arról is, hogy annak ellenére, hogy Erdogan az oroszok és az irániak ellen harcol Szíriában a terrorszervezeteivel, de Erdogan maga nem is tudna megmaradni Oroszország és Irán nélkül, melyek mélyen bele épültek a török gazdaságba és életképbe (naseej) különböző stratégiai érdekeken keresztül. Lehetett sokat hallani akkor az orosz-török nukleáris szerződésekről és Oroszországban tanuló több száz török szakértőről, akik át is fogják venni az irányítását az atomerőművekben. Amerika pedig a kurd lap felhasználásával egy szír, iráni, iraki együttműködést kényszerített ki a török állam legmélyével, amiben Erdogannak sem lehet sok beleszólása. Ő próbált túlevezni a muszlim testvériségi álmával, amivel mindenkivel szembe szegül, és át is próbálta verni Amerikát, aki tegnap megpróbálta megfolytatni őt, hogy helyére a nála hűségesebben szolgáló Golen ültesse, aki bele is menne az önálló Kurdisztán létrehozásába, ha hatalomra kerül. Erdogan egy több életű macska ( rabló kandúr) , aki túlélte ezt a kísérletet a hetedik lelkével, amit az oroszok fújtak bele a mentőmellényébe az amerikai választások előtt. Az amerikaiak, akik az utódainknak a Fehér Házban egy új eszközt akartak hagyni örökségül, avagy egy csatlós Kurdisztánt Iraktól egészen Iszkanderunig anélkül, hogy ez az új irányítható rák test fenyegetné a törököknek tett amerikai ígéreteket. Az amerikaiak valóban el is kezdték a kormánypuccsot híresztelni már több, mint két hónappal ezelőtt különböző médiumokon és megfigyelő központokon keresztül, mivel Erdogan már egyre nagyobb teherré vált az amerikai célokkal és tervekkel szemben, nem beszélve a hatalmas árról, amibe került Erdogan felhergelése és rákényszerítse, hogy katonailag avatkozzon be Észak-Szíriaban. Annak az árából, hogy számítsanak erre a férfira egy egész új, még Szíriánál is nagyobb méretű államot vásárolhattak volna fel.

Az “arab tavasznak” nevezett cionista terv elején az emberek láthatták annak a művészetnek egy részét, ahogyan az amerikai vezetőség leváltja a már elégett kártyáit több országban. Ma persze Amerika okosabb annál, hogy egy olyan értékes vadat, mint a szégyenében és sikertelenségeiben fuldokló Erdogant ráhagyjon az orosz medvére, aki alig lakott jól a Krím félsziget bekebelezésétől. De annál butább, hogy átverje az orosz Pavlov törvényt, amivel elindult a harmadik évezred játéka.
Igen, most megúszta Erdogan egy darabig. Sokan várták és várni fogják a bukását. De ne feledjék, hogy az amerikai terv megbuktatása az elsődleges és fontosabb a bukásra ítélt eszközök és személyek megbuktatásánál.”

Erdogan megmenekült egy Amerikából megszervezett puccstól. John Kerry nem tudott megegyezni Moszkvában Lavrovval, erre „másnap” megpuccsolják a törököket. Nem sikerült.

… és persze, hogy azt nyilatkozza Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy teljes mellszélességgel támogatja a demokratikusan megválasztott Erdogant, akiről jól tudja, hogy egy szélsőséges iszlamista diktátor, és semmi köze a demokráciához a mai Törökországnak már, de tudja nagyon jól azt is, hogy az amerikai puccs akkor is „mocsokság”, mert szeretné azt hinni, ha Magyarországon egyszer még valaha amerikai puccs történik, akkor más országok is azt mondják, hogy kiállnak a demokratikusan megválasztott magyar kormány mellett.

… érdekes módon ezek a szlogenek nem hangzottak el annak idején a kijevi atlantista puccs során, miközben John Biden és Bernard Henri Lévy Moszad ügynök cukorkákat osztott a Majdanon az embereknek, hogy a demokratikusan megválasztott Janukovicsot demokratikus úton kellene leváltani, nem pedig puccsal.

Azon pedig gondolkodjon el mindenki, hogy Erdogán utcára rendelt híve hogyan lincselték meg, herélték ki és fejezték le a megvezetett szerencsétlen török kiskatonákat, mert akkor már nem sokat fognak gondolkodni azon, hogy miért is kell Erdogan, a muszlim testvériség és az ISIS közé egyenlőségjelet tenni. Ez igazi demokratikus tett volt, embereket lefejezni a Boszporusz felett.

Ezért nem lesz sohasem Törökország az amúgy is széthulló Eu tagja, és ezért akadályozta meg Egyiptom szombaton, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilatkozatot fogadjon el a törökországi puccskísérlet elítélésére, mert Egyiptom nagyon jól tudja, hogy Erdogánnak mennie kell, ahogy ment a muszlim testvér Morszi is, és ahogy Erdogán is menni fog, puccsal vagy puccs nélkül.

Annyit viszont már évekkel ezelőtt borítékoltunk és még most is fenntartunk, hogy Törökország sokkal nagyobb problémát fog még okozni az elkövetkezendő években a világ történéseiben, mint azt ma gondolnánk. Törökország hatalmas probléma, hatalmasabb, mint akárki gondolná.

Orientalista.hu  – Siroi Isi és Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑