Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 10. 04.

Eszkaláció

2018. 10. 04.

Az USA Külügyminisztériuma azt állította, hogy SZ-300 légvédelmi rendszerek leszállítása Szíriának a helyzet “komoly eszkalációját” jelenti?! Csak néhány órával azután, amikor az amerikai NATO-nagykövet fenyegetőzött, ami nukleáris háború indítását jelentheti és elmondta: “Az ellenintézkedések az Oroszország által fejlesztett rakéták megsemmisítésére vonatkozhatnak, amelyeket a megállapodás tilt.” Ezzel a közepes hatótávolságú csapásmérő eszközök telepítését tiltó egyezményre (INF) utalt.

A továbbiakban említve: 110 darab rakéta és manőverező robotrepülőgép kilövése Damaszkuszra nem számít “súlyos eszkalációnak”, azonban Szíria ellátása az önvédelemhez szükséges eszközökkel, bármilyen idegen agresszió elhárítására már “eszkaláció”?!

Tegnap éjjel az SZ-300 légvédelmi rendszer utolsó elemeinek Szíriába történő szállítása befejeződött (erről az angol nyelven megjelenő orosz is sajtó részletesen beszámolt). A rendszer pontos változata és száma nem került nyilvánosságra, sem a telepítésük helye, vagy hogy mikor lesznek (lettek) üzembe helyezve.

Ma reggelig az izraeliek nagyon élénk légi tevékenységbe kezdtek Libanon területe és tengerparti vizei felett, mindezt a NATO nemzetközi vizeken és Ciprus felett tapasztalható aktív felderítő tevékenységével.

Végül emlékeztetni szeretnénk követőinket és másokat is arra, amit Bashar Al-Assad  szíriai elnökés a hadsereg főparancsnoka mondott egyszer egy riportban: “Szíria nem beszél a hadfelszereléseiről, ha hallottak egy nyilatkozatot orosz tisztségviselőktől, akkor jobb ha őket kérdezik a tárgyban. És ennek bizonyítására, Szíria olyan légvédelmi rendszereket használt, amelyek léte korábban nem került nyilvánosságra, hogy megvédhessem magát az amerikai-brit-francia háromhatalmi agresszió ellen.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑