Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 08. 22.

Európa az illegális bevándorlókat befogadja – A menekülteket magukra hagyja

2015. 08. 22.

Miközben az Európai Unió az illegális bevándorlókat ellenőrizetlenül befogadja, Brüsszel és Washington közvetve vagy közvetlenül az üldözőknek ad támogatást és az üldözötteket üldözi. Toroczkai László ennek az elméletnek a legújabb facebookos bejegyzésében adott hangot. Hozzátette a keresztény ellenállást, amely fegyvert fogott, akár személyesen támogatni fogja. Ez a cikk pedig rávilágít arra, hogy az ásotthalmi polgármester szavaiban mennyi az igazság, ha van egyáltalán. Nem árulunk el nagy titkot, ha az elején kijelentjük, hogy nagyon is van…

Toroczkai, Ásotthalom polgármestere, egy olyan nagyközség vagy inkább tanyavilág első embere, mely az EU legnagyobb migrációs nyomásának kitett szárazföldi határán fekszik. A politikus úgy szerzett országos ismertséget, mint a Szent Korona elkötelezett alattvalója, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője. Ezért sem meglepő, hogy – közösségi oldalán – Szent István király ünnepén ugyanazon bejegyzésben ejtett szót a kereszténységről és az illegális bevándorlásról.

Először megosztott egy képet, ami az Iszlám Állam ellen harcba induló szíriai keresztényekről készült, katonakorú férfiakról, akik nem elmenekülnek, hanem felemelik a fegyvert hazájuk, szó szoros értelemben a házaik, az otthonaik védelmében. Toroczkai beszámol arról, hogy érdekes módon a hatalmas csapatokban Ásotthalomnál beözönlő katonakorú férfiak szinte mindannyian muszlimok. Ezek az emberek állítólag menekültek, elmenekültek valami elől, azaz megfutamodtak a saját hazájukban. Ugye a bemutatott keresztények kétségkívül bátrabbak, az egyéb, sokszor a helyi, akár szunnita lakosság által megszervezett önvédelmi milíciákhoz hasonlatosan.

Hozzá kell tenni mindehhez, hogy Budapest vagy Brüsszel képtelen kiszűrni azt, hogy ki az üldözött vagy ki a potenciális üldöző. Ez ugye nem mindegy. Fadi, egy általunk kikérdezett menekült, aki éppen Ásotthalomnál szökött át, maga is beszámolt arról, hogy kereszt-medálos nyakláncát, nem az állandó rakétacsapások által sújtott damaszkuszi kereszténynegyedben, hanem az állítólagos menekültek között kényszerült inge alatt hordani. Mivel a menekültek jelentős számban szimpatizálnak az Iszlám Állammal, a Nuszra Fronttal vagy más szélsőségesekkel.

Az Európai Unió az illegális bevándorlókat ellenőrizetlenül befogadja

Így kerülnek Szíriából, Irakból – ki tudja honnan – mondjuk a görögországi Kos szigetekre, majd Macedónián és Szerbián át Magyarországra a harminc éves Laith Al-Szaleh és barátai, mint menekültek. Al-Szaleh korábban egy csoport fegyvereseként részt vett a háborúban. Jelenleg az iszlám színében egy „Thank you!” – feliratú zöld pólóban az európai partok felé induló kompon utazik. Több szélsőséges és a nemzetközi szakértők, mi több, az Iszlám Állam saját bevallása szerint is az Európai Unió területén lehet. Köszönik szépen, akármilyen hülyék is vagyunk, mi európaiak. Magukban elmosolyodhatnak és megjegyezhetik, hogy „aki hülye, az is haljon meg”.

fsa-600x310

Al-Szaleh kilövöldözte magát és köszöni szépen Európának a szíves vendéglátást

Az aleppói Al-Szaleh hazájában 700 fegyverest irányított a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) színeiben. Elmondása szerint harcolt az Iszlám Állam terrorszervezete ellen is. Ennek megértéshez két bekezdésnyi magyarázatra van szükség, ugyanis a Nyugat,

az USA és az EU szemében az FSA nem terrorszervezet,

hanem a demokratikus ellenzék hadereje. Ennek ellenére például az FSA templomokat fosztott ki, egyik vezetőjük kitépte ellensége szívét és máját, majd megette azt. Majd erre az eljárásra buzdította híveit is az alavita vallási kisebbség tagjaival szemben, melyhez Bashar Al-Assad a szír elnök is tartozik. Ezen kisebbség tagjai egyre nagyobb számban halnak meg. Tudni kell azt is, hogy Szíriában a legtöbb „márka” (FSA, az al-Kaidás Nuszra Front, az Iszlám Állam) nevében számtalan független csoport lép fel. Ezek az önálló fegyveres bandériumok, gyakorta zsoldosok az adott szituáció, az aktuális erőviszonyok függvényében könnyedén átigazolnak az egyik ernyőszervezetből a másikba. Legtöbbször a céljuk mindössze az, hogy egy adott területet uraljanak, leraboljanak. Ugye, ha van egy vegyesboltunk, akkor magunk dönthetjük el, hogy a CBA vagy egy másik franchise-hálózat tagjai kívánunk lenni, azt az emblémát tesszük ki, ami éppen keresettebb. Ezeknek az ernyőszervezeteknek a helyi franchise-tagjai ráadásul bonyolultabb konstrukcióban képesek egymás mellett vagy egymás ellen harcolni, mint egy átlagos magyarországi kistelepülés önkormányzati választásain a balliberális és más pártok. Történetesen Aleppóban, ahol Al-Szaleh állítólag az Iszlám Állam (IÁ) ellen küzdött, az FSA tábora számos felvétellel alátámasztott értesülés tanúsága szerint éppen a fekete zászlós IÁ-val állt össze, a kormánypártiakkal szemben. Ennek a két szervezetnek a helyi tagjai egyre nyíltabban pózolnak közösen.

fsaisis_0

Egyiküket Washington állítólag üldözi, a másikat nyíltan támogatja

Az USA által kialakított európai felfogással szinte nyomon követhetetlen, hogy Al-Szaleh alatt szolgáló 700 fegyveres tagjai, csoportosan vagy egyénileg most éppen milyen márkanevek alatt lövöldöznek. Al-Szaleh mindenesetre nem is titkolja, hogy európai megtelepedése után is segíteni akarja ezeket az embereket. Az Amerikai Egyesült Államok által nyíltan támogatott, Magyarország által is elismert Szíriai Nemzeti Koalíció fegyveres szárnyának, a FSA-nak a rémtettei egy külön cikket is megérnek.

Ez idő alatt az iraki keresztények tömegei élnek a kurdisztáni menekülttáborokban, akik hosszabb időt is eltölthetnek itt nyomorúságos körülmények között, magukra hagyatottan. Értelemszerűen az

a hétgyermekes édesanya sem menekül tovább a világ másik végére, akinek kislányát az Iszlám Állam elrabolta,

mert bizakodik, hogy egyszer visszakapja gyermekét, ami nyilván Magyarországon vagy Dániában nehezebb lenne. Ezzel a felfogással nincs egyedül.

Miközben az Európai Unió az illegális bevándorlókat ellenőrizetlenül befogadja,

Brüsszel és Washington közvetve vagy közvetlenül az üldözőknek ad támogatást

Ugye azokat, akik e tények alapján eltúlzott vagy nem eltúlzott egyszerűsítéssel azt állítják, hogy az USA és szövetségesei, mint például Izrael idézték elő az Iszlám Állam születését azzal szokta eljelentésteleníteni, kinevettetni, hitelteleníteni a hazai balliberális sajtó, hogy ez egy összeesküvés-elmélet, amelynek hívei bizonyára hisznek a gyíkemberekben is. Ehhez képest Izrael védelmi minisztere Móse Jaalon sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a humanitárius segélyből részesülnek olyan felkelők is, akik feltehetően tagjai az an-Nuszra frontnak, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyának. Ezért cserébe ezek a terroristák, akik érdekes módon a palesztin-ügyben nem túl aktívak – de a Hamász  autóit robbantgatják, – nem közelítik meg az izraeli határt. Értik ugye? Izraeli kórházakban gyógyulhatnak az al-Kaida terroristái, akár a World Trade Center elleni merénylet, szeptember 11-ei merénylet évfordulóján is.

A Nuszra Front és az Iszlám Állam „ideológiája” azonos, emiatt az eseti „testvérharcok” ellenére a két szervezet fúziója is felmerült.

Pont a korábban részletezett, az USA által támogatott FSA máskülönben többször is kiállt, együtt harcolt a Washington által is terrorszervezetek listájára vett Nuszra Front mellett. Ez ugye fából vaskarika, amit ha megért az olvasó, akkor hihetetlen, hogy a Fehér Házban vagy Brüsszelben, a számos sokkal okosabb szakértő és politikus közül ezt nem fogja fel senki. Hihetőbb, hogy felfogja és pontosan azért van ez így.

Toroczkai ezt úgy foglalja össze, hogy a „minket európai keresztényeket is sokszor lenéző, őket kiszolgálni hivatott rabszolgáknak tekintő bevándorlók segítő”

USA, Izrael és szövetségeseik a szíriai keresztényeket cserben hagyta, ehelyett az iszlamista szervezeteket támogatja.

Ez pedig a fentiek tükrében nem összeesküvés elmélet, nem szélsőjobboldali konspirációs teória, nem lázálom hanem, jelen cikkben, hivatkozásokkal is alátámasztott objektív tény. Fadi, a keresztény menekült is feltett nekünk több kellemetlen kérdést: „miért nem lép fel az Európai Unió az illegális olaj-, műkincs-, szervkereskedelemmel szemben? Miért nem lép fel a HR-erőforrás és a fegyverek áramlásával szemben? Miért nem gyakorol nyomást térségbeli szövetségeseire, Katarra, Szaúd-Arábiára, Izraelre, hogy a Nuszra Front és az ISIS ne jusson utánpótláshoz?”

Miért kell az üldözötteket üldözni?

A szintén általunk megkérdezett szír politikus nemcsak azt mondta el, hogy a terroristák zsebében magyar okmányok is vannak, hanem hogy a bevándorlók egy része fegyveres csoportok tagjai, de azt is, hogy miközben az Amerikai Egyesült Államok meghirdette a terrorizmusellenes harcot, az Iszlám Állam még nagyobb területeket foglalt el. Az Egyesült Államok, szövetségesei pénzt, paripát, fegyvert adnak azoknak, akik Bassár el-Aszad szír elnök ellen harcolnak, hiszen Damaszkusz elkövette azt a hibát, hogy Moszkva fele húzott, az oroszokkal üzletelt, eközben az Iszlám Állam ideológiájához hasonló, kizárólag vahabita alapokon álló Szaúd-Arábiában pedig Washington fele lejtenek a homokdűnék. Szaúd-Arábia és az Iszlám Állam flörtjéről egyébként Sógor Dániel adott az alfahir.hu számára érdekfeszítő interjút.

Eközben még Aszad korábbi ellenzéke közül is több, korábban betiltott szervezet is felsorakozott, a „diktatúra mellett”, hogy esély nyíljon egy szekuláris jogállam megteremtésére. A Szíriai Szocialista Nemzeti Párt katonai szárnya állítása szerint minden szíriait megvéd az üldözéstől, ezért van jelen számos tartományban katonai jelleggel, mint pl. a drúzok által lakott asz-Szuvajdában vagy a homszi keresztények között. Hiszen nem kizárólag a keresztények vannak életveszélyben, hanem az iszlám család részének tartott síita, alavita, drúz és egyéb kisebbségek, a mérsékelt szunniták. Tulajdonképpen majdnem mindenki, aki nem az Iszlám Állam félreértelmezett szélsőséges, vahabita vallási irányhoz tartozik. Egyes jelentések szerint a hadképes síita lakosság harmada meghalt.

Ez nem a Walking Dead egyik kivágott epizódja, hanem az USA által támogatott FSA rémtette (18+):

Ilyen körülmények között nem meglepő, ha az önkéntes keresztény milíciák, honvédelmi harcaikban elsősorban magukra és a szír kormányerőkre számíthatnak. Tehát józan paraszti ésszel, a kormányerők elleni titkos és nyílt műveletek, a hatalmi vákuumban megjelenő Iszlám Állam és Nuszra Front térnyerését segítik elő, hiszen az amúgy hamisan demokratikusnak bemutatott FSA inkább gyengébb, mint erősebb ellenzéki szervezet.

Az ásotthalmi polgármester választott tisztségéhez méltóan hozzáteszi, hogy számára

elsődleges Ásotthalom és Magyarország (egyben az EU) határának védelme

, valamint a politikai küzdelem a már bejutott illegális bevándorlók tömeges letelepítése ellen. Mindezeken felül azonban meg fogja szervezni azt is, hogy a Szíriában otthon maradó keresztényeket támogathassuk. Személyesen is szeretné őket segíteni, és egészen biztos abban is, hogy rengeteg európai keresztény kész lenne őket támogatni.

„Természetesen készek vagyunk segítő kezet nyújtani a valóban bajban lévőknek, azoknak, akik nem új hont – történetesen éppen a miénket – készülnek foglalni, hanem a sajátjukat próbálják megvédeni”

– zárja sorait a tettrekészségét többször bizonyító politikus.

Alfahir.hu – Csé

Megosztom:

Back to Top ↑