Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2017. 12. 13.

Európai adófizetők pénzén folyik az emberkereskedelem Líbiában

2017. 12. 13.

Kínzás, emberrablás, gyilkosság – ez megy Líbiában, az európai adófizetők pénzén. EU-képviselők szerint ez már évek óta folyik.

Strasbourgban épp az emberi jogok líbiai helyzetéről tanácskoztak az Európai Parlament képviselői, amikor az Amnesty International jelentésében súlyos emberi jogsértéseket támogatásával vádolta az EU-t. Az Euronews tudósítója erről kérdezte a képviselőket.

– Mi az emberi jogok védelmét helyeztük a Líbiával kapcsolatos politikánk középpontjába, ahogy az olasz kormány is kérte a nemzetközi közösség beavatkozását, hogy ne táborok legyenek Líbiában, hanem befogadó központok, amelyek tiszteletben tartják ezeknek az embereknek a jogait

-mondta Gianni Pitella, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének vezetője.

– Először is arról kell beszélni, hogyan lehet megmenteni azokat az embereket, akiket őrizetben, vagy rabszolgaságban tartanak Líbiában. Olaszország milliárdokkal támogatja Líbiát, és mindez nem tegnap történt, hanem évek óta folyik. A pénz a milíciák, a terroristák és korrupt politikusok kezében landol. Tényleg erre akarjuk költeni az adófizetők pénzét? 

– mondja Sophie in t’Veld, a liberális demokratáktól.

Az Unió csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójának egyik fontos témája lesz a Líbiával folytatott együttműködés.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑