Közel-Kelet

2017. 12. 04.

Európai, amerikai és izraeli gyártmányú fegyvereket zsákmányoltak az Iszlám Államtól (videó)A Szíriai Arab Hadsereg alegységei nagy mennyiségű USA és európai gyártmányú fegyverzetet fedeztek fel az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás egykori rejtekhelyein Deir Ezzor tartományban.

A Szíriai Fegyveres Erők Deir Ezzor tartomány délkeleti részén lefoglalt fegyverekből álló készletet mutattak be a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) “YouTube” videómegosztó oldalon lévő csatornáján.

A fegyverlerakatban több ezernyi kézifegyver, légvédelmi eszközök gépágyú csövei és nagy űrméretű, harckocsikba építhető gépfegyverek vannak. Ezenkívül a felvételen a hadsereg által zsákmányolt, tüzérségi eszközökkel felszerelt teherautók láthatók.

A Szíriai Arab Hadsereg korábban bejelentette, hogy a lerakatokban talált fegyverzetet USA-beli és európai cégek gyártották.

Októberben helyi média források beszámoltak róla, hogy a szíriai kormánycsapatok nagy mennyiségű fegyverzetre bukkantak Al-Majadinban, amely az ISIS terrorszervezet legjelentősebb erőssége volt a térségben. Az ott talált fegyverzeti eszközök Belgiumból, Nagy-Britanniából és Izraelből származtak.

A Szíriai Fegyveres Erők akkor megjegyezték, hogy ezeket a fegyvereket dzsihádisták kapták meg, állítólag a Pentagon programja részeként szerezték be annak érdekében, hogy a szövetségeseiket segítsék.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com