Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 02. 13.

Európai integráció X

2016. 02. 13.

Persze, koppintott a cím alapja: Amerikai história X. Tudják, nácigyerek egy nem nácit – négert – öl, ezért börtönbe kerül, ahol erőszakkal jól fenékbe is fiki-fikizik. (Mutatják, ahogy fáj neki. De aztán jó ember lesz, vagyis nem lesz náci. Éles szeműek és elméjűek megállapíthatják azt is: a náci gonosz, a homokos bűnöző jó, a néger ártatlan.) Európával, főleg „A Nyugattal”, mostanság mintha valami hasonló történne.

Annyi a különbség, hogy most a második résznél tartunk, ahol Európát erőszakolják. Az első részben „A Nyugat” erőszakolt a Közel-Keleten, meg erre-arra. Ezt általában demokráciafejlesztésnek hívták/hívják és úgy zajlott/zajlik, hogy éppen az egyik vallási, vagy törzsi csoportot ugrasztották a másiknak, attól függően, melyik kecsegtetett/kecsegtet nagyobb haszonnal. Mert az újjáépítésnél csak egy nagyobb biznisz van, a háború. A világ meg amúgy is túlnépesedett.

Tudom-tudom, nem szabad egyszerűsíteni, de szerintem kétféle ország létezik. A gyarmat és a gyarmattartó. Meg persze Svájc, de ezt most hagyjuk. Feladat: soroljon fel cseh, szlovák, lengyel és magyar gyarmatokat! Lehet, csak gazdaságit is! Ööö… Így viszont még legalább szánalmas is, hogy egy-két hülyeségbe ennek a társaságnak ugyancsak sikerült beleugrania. (Vö.: NATO missziók mindenféle gonoszok ellen.)

Ismerjük el, aki ezt a népvándorlást kitalálta és beindította, egy zseni. Talán ott rontotta el, hogy hirtelen túl nagy sebességre kapcsolt. Amíg ugyanis naponta csak pár százan jöttek, nem tűnt fel senkinek. A talán-t pedig azért írom, mert mint látható, így is elég jól működik. Hogy ne fogalmazzak túl csúnyán; szívunk, mint a porszívó. Itt, Közép-Keleten is.

Közben meg kiderült, hogy amiről a demokráciafejlesztők azt hitték, sikeres integráció, valójában egy totális szegregáció. Ráadásul olyan, amit az európai muszlim közösségek hajtottak végre a nem muszlimokkal szemben. (Rendes vagyok, az ateistákra is gondoltam!) Természetesen nem akarok általánosítani. De voltak, akik még jól át is verték őket, például úgy, hogy a második, harmadik feleség „gyermekét egyedül nevelő anyaként” vette fel a segélyt, hiszen európai törvények szerint egy férfinak csak egy felesége lehet… Bakker, tök logikus, hiszen integrálódtak Európába, ergo nem lehet egynél több feleségük. De mégis van… Éljen a szabadság, egyenlőség, testvériség!

No, ebből nekünk is kijutott, itt középföldén, ahogy az ómigránsokból is, akik már uszkve 500 éve integrálódgatnak. Szponzoraik, terézanyáik nekik is a külföldi nevű szervezetek, meg az Európai Unió. Nekik is csak jogaik vannak és természetesen a fehér ember által el vannak nyomva. Traumatizáltak, vagy micsodák. Pedig őket nem bombázta/bombázza senki. Szóval, az integrációjuk minthogyha egy csöppet nem lenne hatékony. Valószínűleg azért, mert – ahogy most már egyértelmű – a nyugati modellt követjük. Ez kb úgy néz ki, hogy adjatok nekik annyi pénzt, amennyit csak tudtok, az őket simogató szervezeteknek meg még többet. (Különben lenne egy csomó munkanélküli szociológus, meg szocmunkás.) Komolyan, tiszta Indiánügyi Hivatal: ha integrálnának mindenkit, megszűnne a munkájuk. Hát nem integrálnak. A populáció meg növekszik, az eltartása egyre többe kerül, az ómigráns zónák terjednek. A legnagyobb baj viszont az, hogy a „megoldást” szinte csak liberális közegben oktatják. És, mint tudjuk, fejtől büdösödik és gyökértől rohad. Tehát nekünk, itt középföldén – a V4-ekkel közösen – e probléma megoldásához is hozzá kell fognunk. Első lépés: demokráciafejlesztők, vissza a feladónak.

Orientalista.hu – Vahn Mégh

Megosztom:

,
Back to Top ↑