Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 03. 14.

Európára szabadítana dzsihádistákat a görög miniszter

2015. 03. 14.

Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter a schengeni övezetben utazáshoz szükséges papírokat adna a gazdasági bevándorlóknak, hogy „egyenesen Berlinbe” mehessenek, hacsak az EU nem segíti ki országát a válságból. A Független Görögök pártját vezető politikus külön kiemelte: a szabadon engedettek között lehetnek dzsihádista harcosok is.

Görögország tízezer menedékkérőt látna el EU-s papírokkal, valamint megnyitná a törökökkel közös határt a migránsok előtt és nekik is papírokat adna, hacsak az EU nem segíti ki a pénzügyi krízisből az országot – jelentette be Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter a Telegraph cikke szerint. Kammenosz a Szirizával koalícióban kormányzó szélsőjobboldali Független Görögök pártjának vezetője.

„Ha Európa cserben hagy minket a válságban, elárasztjuk menekültekkel. Még rosszabb lesz Berlinnek, ha a gazdasági menekültek áradatában lesz néhány dzsihádista is az Iszlám Államból” – mondta Kammenosz.

A miniszer itt nem állt meg. „Ha lecsapnak ránk, mi is lecsapunk rájuk. Minden migránsnak fogunk adni olyan papírokat, amelyekkel a schengeni zónában utazhatnak, hogy egyenesen mehessenek Berlinbe” – összegezte terveit a miniszter. Korábban a külügyminiszter, Nikosz Kotziasz is hasonló lépéssel fenyegetőzött.

Mandiner.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑