Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 07. 25.

Ex-CIA ügynök: Izrael piszkos nukleáris bombát vethet be hamis zászló alatt végzett művelet során Amerikában

2015. 07. 25.

Izrael piszkos nukleáris bombákat tesztel sivatagjaiban, amelyek felhasználhatók “hamis zászló” alatt végrehajtott támadásban az Egyesült Államok területén Irán belekeverésével, nyilatkozta egy volt CIA és NSA ügynök a Press TV-nek.

“Azt is csoda, ha ők [az izraeliek] érzik, hogy a “Nagy-Izrael” megvalósulása távolodik, és ha a közvélemény megváltozik, amely világosan látható… [akkor] az Egyesült Államokban érintettek leszünk egy hamis zászló alatt elvégzett terrortámadásban annak érdekében, hogy igazolják a megtorló csapást Irán ellen”, jelentette ki Steven D Kelley volt CIA és NSA ügynök.

 “Tudjuk, hogy Izrael valójában piszkos nukleáris eszközöket tesztel saját sivatagában most is, és tudjuk, hogy ennek nincs más stratégiai célja, csak hogy terrorista merénylethez használja egy hamis zászló alatti támadás során” tette hozzá. “Úgyhogy ez egy nagyon veszélyes időszak.”

Kelley azt követően tette ezen megjegyzéseket, miután Izrael amerikai nagykövete, Ron Dermer felszólította a republikánusokat a kongresszusban, hogy utasítsák el a nukleáris megállapodást.

Szerdai ülésen a Fehér Ház republikánusainak Dermer azt mondta, hogy az Iszlám Köztársasággal való nukleáris megegyezéssel megnyithatják az utat, hogy Irán nukleáris nagyhatalommá váljon, és a kongresszus az utolsó állomás, hogy kiküszöböljék a megállapodást.

“Az izraeli nagykövet azon erőfeszítései, hogy meggyőzze az amerikai republikánus kongresszusi képviselőit, hogy elutasítsák ezt a történelmi nukleáris megállapodást Irán és a P5 + 1 között, az izraeli erőfeszítések folytatása annak érdekében, hogy Iránt a világ ellenségeként állítsa be, valamint a terrorizmus legnagyobb forrásaként, amelyekről mi persze tudjuk, hogy [ez] pontosan Izrael “, Kelley azt.

Tudjuk, hogy az AIPAC minden eszközzel próbálja megakadályozni ezt a megállapodást, és meggyőzni a Kongresszust, hogy mérjenek vereséget Obamára. Most látjuk a különböző erőket, melyek kiállnak a megállapodás ellen, és az izraeli propagandához tudjuk visszavezetni ezeket”, tette hozzá.

“És nagyon érdekes most megvizsgálni, hogy kik azok, akik a leghangosabb ítélik el ezt az egyezséget, mert ez a legjobb módja annak, hogy látni lehessen, hogy ki van a legmélyebben Izrael és a cionista lobbi zsebében”, ismertette az elemző.

“De még mindig remélem, hogy jól fog alakulni, és az arra irányuló erőfeszítések, hogy megakadályozzák, nem fognak sikerülni, és tovább tudunk haladni, nyugodt mederbe terelve ezt az ingatag helyzet, és ha Isten is úgy akarja, sikerrel járunk”, szögezte le Kelley.

Irán és a P5 + 1 csoport – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, Oroszország és Németország – aláírtak egy közös átfogó cselekvési tervet (JCPOA) július 14-én az osztrák fővárosban, Bécsben több napos intenzív tárgyalást követően Teherán nukleáris programjáról.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hevesen ellenezte a nukleáris megállapodást Iránnal, és nyomást gyakorol Washingtonra, hogy az elutasítsa.

Orientalista.hu – (persianews, press tv)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑