Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 05. 17.

EXKLUZÍV: Skandináv önkéntesek a Szíriai Arab Hadsereg oldalán (képek)

2018. 05. 17.

Április 18-án egy skandináv lap, a Skandinavisk Frihet jelentetett meg egy interjút: ,,Skandinávok akik az ISIS ellen harcolnak,, címmel. Az interjú alanya egy önkéntes akinek az egysége 2017 tavaszán és nyarán vett részt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcokban.

A norvég származású önkéntes egy ,,Scandinavian,, nevű egységben szolgált, mely az orosz hadseregtől kapja a parancsokat és a szíriai kormánycsapatokkal működik együtt Szíriában. Az alakulat alapvetően egy hegyivadász egység, mely hozzáféréssel rendelkezett harckocsik és nehéz fegyverzet használatához. A feladatuk az volt, hogy információkat gyűjtsenek az ellenség elhelyezkedéséről és mozgásáról. Az egység tagjainak nagy része skandináv országokból származott: Norvégiából, Svédországból és Izlandról. A skandináv önkéntes egység műveletei során rendszeresen kapott orosz tüzérségi támogatást.

.

Idén májusban egy norvég honlap jelentetett meg egy cikket: ,,Norvégok harcolnak Szíriában az oroszok oldalán,, címmel. A hírre a norvég rendőrség is felfigyelt, hiszen ha egy norvég állampolgár külföldi katonai műveletekben vesz részt az bűncselekménynek számít. A rendőrség elemezte a fényképeket és megállapították, hogy azok 2017 áprilisában és májusában készülhettek, azonban a rajta szereplő katonákat nem tudták azonosítani. A norvég kormányt valószínűleg az bántja, hogy állampolgárai az oroszok oldalán harcolnak. Valószínűleg ha norvég állampolgárok az amerikai hadsereg oldalán mészárolnának civileket Irakban az kevésbé lenne fájó számukra. És most azokat próbálják felkutatni és megbüntetni akik a terrorizmus ellen harcolnak, ha már a NATO államai csődöt mondtak ezen a területen, vagy maguk is a terrorizmus támogatóivá váltak, mint például Franciaország és Nagy Britannia.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (SouthFront)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑