Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 08. 25.

Ezért ne kattints a szír kisfiú képére!

2016. 08. 25.

Lesz miről magyarázkodnia a liberális médiának: gyereklefejező, szíriai lázadókkal pózolt a szír kisfiút lefényképező propagandafotós.

A bombatámadásban megsérült kisfiú – Omran Daqneesh – világsajtót bejáró fényképének készítője vidáman pózolt azokkal az Asszad-ellenes milicistákkal, akik korábban lefűrészelték egy ellenzékinek mondott 11 éves fiú fejét.

szír1

A nemzetközi AFP fotóügynökségnél alkalmazott Mahmoud Rslan névre hallgató propagandafotóst több egybehangzó orgánum is beazonosította, és azzal vádolja, hogy

“amíg vígan együtt szelfizik az USA által felkészített gyerekgyilkosokkal, addig szívszorító propagandaképeket készít a nyugat számára arról, hogy Asszadék és az oroszok milyen kegyetlenek.”

szír2

Ráadásul a hivatásos fotós leplezetlenül oszt meg saját Facebook-oldalán dzsihádra felhívó üzeneteket, amelyekben gyakran az öngyilkos merénylőket élteti:

aleppói mártírjaink Isten segítségével fognak sikeres dzsihádot végrehajtani azon a földön, melyet most idegen vér borít”

szír3A kamerához legközelebb álló, harcosokkal pózoló férfi Mahmoud Rslan.

szír4Mahmoud Rslan ezen a képen is a nyugat által mérsékeltnek mondott milicistákkal pózol. Fejkendőjével jelzi, szövetséges.

A történtekkel párhuzamosan – ahogyan mi is beszámoltunk róla – azonban még júliusban napvilágot látott egy elképesztően megrázó videó, melyben – az International Business Times szerint – egy a CIA által is felkészített, mérsékeltnek mondott szír felkelő csoport lefejez egy gyermeket, akit az Asszad-rezsim katonájának hívnak.

Fokozottan felkavaró tartalom, csak erős idegzetűeknek!

Mindezek ellenére Mahmoud Rslam, a hóhér munkássággal bíró felkelőcsoporttal pár héttel később egy szelfit posztolt saját közösségi oldalára, melyben tevékenységüket éltette.

szír5Mahmoud Rslam ismét szövetségesi fejkendőben pózol, ezúttal a hóhérokkal

szír61. A propagandafotó elkészítése 2. Mahmoud hóhérokkal pózol, véletlenül ugyanabban a pólóban 3. Az azonosított felkelők

Természetesen a Szíriában – és a világon bárhol – szenvedő ártatlan gyermekek fájdalmát nem enyhíti az, hogy egy terroristákkal szimpatizáló propagandafotós szolgálja ki a nyugati fősodratú médiát. Mahmoud Rslam vállalhatatlan tevékenysége egy jottányit sem vesz el a Közel-Keleten történő tragédiák hírértékéből, amely minden pillanatban emlékeztet minket arra, hogy minden emberéletért valahol felelősek vagyunk.
888.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑