Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2015. 06. 24.

Fal mindenhol – (A fal nem megoldás folytatása)

2015. 06. 24.

Végigolvasva a hozzászólásokat elképedve látom, milyen nagy baj van a szövegértéssel. Szót sem ejtettem arról, hogy be kell fogadnunk ezt a tömeget. Aki nálam jobban kritizálja az iszlám világ elmaradottságát, a vahabizmus, szalafizmus mai formáit (tehát nem az eredeti nézeteket), az e mögé felsorakozó pénzügyi háttérhatalmat, a cionista iszlámot, az festi magát.

A média bedobott egy csontot és csak a csontra tapadt kis húscafatokat rágják le az olvasók, mindenki a maga kis területén belül, amit éppen érteni vél. Én nem a szabadkőművesekről, ciónról, USA és Izrael által gerjesztett folyamatról, nem is a volt gyarmatosítók saráról beszélek. Ezt ezerszer kiveséztük. Tudjuk, hogy kik ők és milyen részük, érdekük van abban, hogy a folyamatok így alakuljanak. Én is féltem a hazát, a kultúrát és mindazt, amit nemzetünk megteremtett. Ugyanakkor kategorikusan ellenzek minden kritikát, ami zsidó, cigány, vagy bármilyen születésű embert érint egyszerűen születése alapján. A ma igazi cionistái és szabadkőművesei nem kötődnek faji identitáshoz és a bűnözői lét sem etnikum alapján predesztinált. Nekem speciel sokkal több bajom van a muszlimokkal, mint bárki mással, pedig magam is muszlim vagyok.

Én az európai értékrendet, az egyházat vettem górcső alá. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy Európa és az egyház anakronisztikus, maradi értékeket vallott és vall, aminek felszínén megjelenő álságos szeretet valójában gyűlöletet, kirekesztést és megalázást álcáz. Így működött midig és így működik ma is. Tehát hangsúlyozom: nem a kereszténység, hanem az egyház! Ebben az értelemben az iszlám is egyházzá vált, annak ellenére, hogy az eredeti hitelvek tiltják az iszlám egyházként való működését. Egyházként működve pedig emberi irányítás alá került éppoly messze Istentől, mint a keresztényi egyház. Ha Európa és a keresztényi szeretet működött volna valaha, akkor már rég kialakult volna az a befogadó, intelligens muszlim infrastruktúra, ami a jelenlegi problémát kezelné. De sajnos ennek ellentéte volt igaz… A máz mögött gyűlölet volt és van ma is. Elitcsapatok képződtek, akik privatizálták istent, így bárki, aki nem ebbe a csapatba tartozott, automatikusan ellenséggé vált. Az európai agy, pedig elit agy, mint tudjuk.

Nyugat Európában ma 30 millió muzulmán él, akik saját bőrükön érzik a szegregációt. Nem szélsőségesekként érkeztek valaha, hanem józan munkavállalókként. A 80-as évek családegyesítési törvényei alapján beáramlottak a vallási szélsőségek, melyeket a különböző háttérmisszióknak volt alkalmuk „megacélozni”. Mi akkor felemeltük ez ellen szavunkat. Én magam is többedmagammal írtam, leveleztem minisztériumokkal, hatóságokkal, figyelmeztetve a káros folyamatokra. Német, osztrák, francia, európai gondolkodó kollégáim ugyanezt tették. Akkor leintettek minket, mintha érdek lett volna az, hogy csak szélsőség áramoljon be. A szakállas, agymosott bandák akkor is itt voltak és ők élvezhették a szaúdi és öböl menti pénzeket. Mi, akik nemzeti érdekeket és az ún. európai értékeket tartottuk szem előtt, ellehetetlenedtünk. Akkor kellet rájönnünk, hogy európai érték nem létezik, csak érdek, ami békében nem generál hasznot. Hiszen érdek fűződött az iszlámot ördögiként, civilizációtól idegenként történő bemutatására. Gyűlöletegyházak alakultak minden térfélen. Milyen messze kerültünk Istentől!!! Ezután pedig Európa azt a térfelet támogatta Szíriában, Irakban, akik a szélsőségek legszélsőségesebbjei. Akkor miért ez a csodálkozás? A világ kifosztása, destabilizálása, éhínség keltése, vérgőzös bandák „üzembe helyezése” után miért ez az álságos csodálkozás? Ja, hogy az emberek élni szeretnének? Ja, hogy tudják ki fosztotta ki házukat, országukat? Ja, hogy tudják ki adott fegyvert azok kezébe, akik szeretteik fejét levágták és csodálkoztok az indulatokon?

Ezeknek az indulatoknak pedig kialakult mára a befogadó szervezete. Létezik gyűlöletegyház mindenhol keresztény és iszlám kereteken belül. Még akkor is ez a helyzet, ha a felszín csak a szeretetről szól. Nem vitatom azokat a hozzászólásokat, ahol a muszlimok másokat lenéző, megalázó hitelvekkel jönnek elő. Ez van, létezik, de higgyék el, ez nem iszlám! Ahogy az ugyanilyen szélsőséges elveket valló keresztényeket sem lehet azonosítani Jézus követőivel!

Amiről írtam, csupán annyi, hogy ezt a gigantikus ütközést, aminek még csak a kezdetén vagyunk, falakkal, kerítésekkel nem lehet megállítani. Mintha valaki az Antarktisz jegét saját leheletével akarná megolvasztani.

Nem kínáltam, nem kínálok megoldást, mert ez ma már nem létezik. Késő. Afrikában éltem, onnan jövök. Ezt a nagy menetelést megírtam a MPILO c. könyvemben 2011-ben. Szatíraként írtam, de komolyan gondoltam, hiszen láttam az indulatokat, a kényszerpályákat. Csak akkor nem láttam az Iszlám Államot! Jöhet a sok okos azzal, hogy Líbiában, Közel keleten kell visszatartani a menekülteket, csupán nem látják-e, hogy az ott feltorlódott tömegeknek megoldást kínál az Iszlám Állam? Ennek létezik infrastruktúrája!  Most ne azon vitatkozzunk, hogy ki áll mögöttük, de higgyük el, hogy ezeknek van pénzük befogadásukra és hadrendbe állításukra. És ugyan mi mást is tehetnének? Így legalább nem lélekvesztőkön, hanem egyszer hadihajókon jöhetnek Európába!!!

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑