Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 03. 07.

Fellázadtak az emberek az Iszlám Állam fővárosában

2016. 03. 07.

Szombaton szíriai kormány tisztviselők jelentették, hogy helyi lakosok lázadtak fel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet uralma ellen Al-Rakka tartomány székhelyén, elfoglalva öt kerületet a terrorszervezet fegyvereseitől. – közölte az almasdarnews.

A Szíriai Rakka városának lakói, amit a Daesh (vagy “Iszlám Állam”) terrorszervezet saját fővárosának nevezett ki, felkeltek a terroristák ellen és több negyedben kitűzték a szíriai nemzeti lobogót.

Szemtanúk szerint Szíria zászlói öt épületen láthatóak Rakkában. Végül két kerületben lakosok tömegesen vonultak az utcára tüntetni, hogy ezzel támogassák a Szíriai Arab Hadsereget.

A tiltakozó akció kezdetét követően heves harcok törtek ki a tüntetők os az ISIS harcosai között. Rakka lakosainak végül sikerült a legtöbb terroristát megsemmisíteni.

A jelentések szerint helyi polgári személyek elfoglalták Al-Darajah, Al-Ramilah, Al-Fardussz, Al-Adzsajli és Al-Bakri a megszállóktól.

Szíriai kormánytisztviselők hozzátették, hogy az emberek ezekben a kerületekben felvonták a Szíriai Arab Köztársaság lobogóját; azonban nincsennek olyan felvételek, amelyek igazolnák ezeket az állításokat.

A külföldi és a szíriai ISIS harcosok közötti nézeteltérések villongásokhoz vezettek Rakka városában, helyi aktivisták terjedő összecsapásokat jelentenek.

Nehéz megerősíteni ezeket a jelentéseket, mert az ISIS megszállta területeken nincsennek hivatalos sajtó tudósítók, ellenben néhány bátor ott élő civil megpróbál információkat kijuttatni a súlyos következmények ellenére, ami akkor vár rájuk ha leleplezi őket a terrorszervezet.

A szíriai kormány továbbra is tartja a kapcsolatot a Rakka tartományi szunnita törzsekkel.

A Daesh/ISIS terroristák 2014. augusztus hónapban gyakorlatilag Rakka tartomány egész területét megszállták és a hasonló nevű székhelyét kikiáltották az úgynevezett “Iszlám Állam” fővárosának.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑