Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 02. 18.

Fogolycserében állapodott meg Szíria és Izrael

2021. 02. 18.

Oroszország közvetítésével fogolycserében állapodott meg Szíria és Izrael – közölte a SANA szíriai állami hírügynökség szerdán.

A tájékoztatás szerint két szíriai állampolgárt cserélnek ki egy izraeli nőre, aki  állítólagvéletlenül szíriai területre tévedt.

A közlés ugyanakkor nem tér ki arra, hogy mikor vették őrizetbe a két szíriait Izraelben, illetve arra sem, mikor tévedt szíriai területre az izraeli állampolgár.

A SANA szerint a két szíriai az Izrael által megszállt Golán-fennsík lakója.

Izrael az 1967-es közel-keleti háborúban foglalta el a Golán-fennsík nyugati felét Szíriától, és  a nemzetközi jogot megsértve 1981-ben törvényben be is kebelezte, de ezt a lépést a nemzetközi közösség nem ismeri el.

A SANA úgy tudja, az izraeli nőt a délnyugat-szíriai Kuneitra tartományban fogták el. Sem Izrael, sem Oroszország eddig nem reagált megkeresésekre.

Az izraeli sajtó kedd este jelentette, hogy a cionista állam kormánya összeült tanácskozni egy közelebbről meg nem nevezett, nemrég történt incidens miatt Szíriával kapcsolatban. A Háárec című izraeli újság szerint a Tel-Aviv orosz közvetítéssel folytat egyeztetéseket a damaszkuszi vezetéssel humanitárius ügyekről.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑