Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2024. 02. 07.

Folytatódik a Hezbollah határmenti offenzívája az izraeli ellenség ellen

2024. 02. 07.

A palesztin nép és a gázai ellenállás támogatására, valamint a dél-libanoni falvak elleni izraeli agresszió fényében az Iszlám Ellenállás továbbra is támadta a cionista megszálló helyeket a libanoni határ közelében.

A Hezbollah Military Media egymást követő nyilatkozatokat adott ki a támadások és azok eredményeinek illusztrálására.

Az első közlemény megemlítette, hogy az Iszlám Ellenállás harcosai 2024. február 7-én, szerdán 13 óra 45 perckor megtámadták a megszállt libanoni Shebaa farmok Zibdin helyszínét és a környékén izraeli katonák tömegét rakétafegyverekkel, megerősített áldozatokat okozva.

Az Iszlám Ellenállás harcosai 2024. február 7-én, szerdán 14 óra 15 perckor megtámadták a műszaki berendezéseket Ramiánál, és közvetlenül a célpontot találták el – áll a második közleményben.

Szerdán 17 óra 50 perckor az Iszlám Ellenállás harcosai egy „Falaq 1” rakétával megtámadták a Jirbet Ma’ar bázist, és közvetlenül eltalálták.

A Hezbollah Military Media két nyilatkozatot adott ki Mohammad Yaafar Osseily és Hussein Mohammad Shamas ellenállási harcosok gyászolására, akik az Al-Quds felé vezető úton vállalták a mártíromságot.

Másrészt folytatódott az izraeli agresszió Dél-Libanonban. Ezzel összefüggésben az Al-Jiam városa elleni légitámadás során egy mártír (Mohammad Ali Awada) és két megsebesült volt. Az izraeli dróncsapás az al-wazzani vízszivattyú épületét is célba vette. Az izraeli harci gépek egyik napról a másikra megtámadták Hula és Bani Hayyan falvakat.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑