Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 01. 19.

Folytatódik a keresztények letartóztatása Iránban

2019. 01. 19.

A Kisebbségek Jogaiért Felelős Gyülekezet nevű jogvédő szervezet szerint a hatóságok kilenc személyt tartóztattak le Iránban. A vád szerint hittérítő szervezet tagjaiként muszlim állampolgárokat kereszteltek meg.

Az észak-iráni Karaj városában tartott razziát a perzsa állam belbiztonsági szervezete. Egy lakásban kialakított templomot vettek körül és letartóztatták a bent tartózkodó kilenc keresztény embert, akik ellen tiltott vallás gyakorlása és térítésének gyanújával eljárást indítottak – közölte a Linga.org.

A hatóságok szerint a hittérítők cionista keresztény egyházhoz tartoznak, ami veszélyt jelent az ország belbiztonságára.

A legutolsó razzia egybeesett egy bebörtönzött keresztény férfi édesanyjának halálával. Ibrahim Feiruzenak nem engedték meg, hogy meglátogassa haldokló anyját, és részt sem vehetett a temetésén.

A harminckét éves perzsa férfit még 2013 márciusában tartóztatták le hasonló vádakkal. Feiruze ellen az év júliusában a délnyugat-iráni Robat Karim város bírósága emelt vádat, mely szerint ellenséges országokat szolgál azzal, hogy a cionista kereszténység eszméjét hirdeti, illetve külföldi személyekkel tart kapcsolatot. A fiatal keresztény férfi tagadta a vádakat, kihangsúlyozva, hogy ő hű a hazájához, és Krisztus tanítása szerint él.

2013 augusztusában egy év börtönbüntetésre ítélték, további két évre a pakisztáni határhoz közeli Sarbaz városába száműzték.

Az ítélet kihirdetéskor a bíró kiemelte, hogy

a keresztény hittérítés az Iráni Iszlám Köztársaság rendszerének bomlasztása.

A cikk folytatása itt olvasható.

S4C.News – Kassab Adonis, Kép:Linga.org

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑