Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 23.

Folytatódnak az összecsapások az Iszlám Állam és a kormányerők között Aleppoban

2016. 02. 23.

Hétfőn az Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) és a Dzsund Al-Aksza (Al-Kaida frakció) terrorszervezetek sikeresen kivédték a szíriai kormányerők néhány ellentámadást, amelyek újra megnyitották a Khanasszertől északra lévő fő ellátási útvonalukat Aleppo tartományban.

Több fontos stratégiai pont visszafoglalása ellenére a Khanasszer-Ithrija országút mentén, a Szíriai Köztársasági Gárda és különleges erők még nem tudták visszafoglalni a legfontosabb falvakat, amelyeket megszálltak az ISIS fegyveresei, ezek teszik lehetővé a fontos utánpótlási vonal megtisztítását.

A Dzsund Al-Aksza ellenőrzi Raszm Al-Nafal falut és az ISIS Hawaz, Shillalah, Al-Shagira, Rahib és Rawajhib falvakat. A Szíriai Arab Hadseregnek itt Khanasszertől északra meg kellett osztani erőit, hogy egyszerre semlegesítse a fontos Khanasszer-Ithrija útszakaszt akadályozó megszálló fegyvereseket.

Források a Szíriához hű palesztin ellenálló egységből, a Liwa Al-Kudsztól (Jeruzsálemi Dandár) azt közölték, hogy a Szíriai Fegyveres Erőknek legkevesebb 48 órán belül újra járhatóvá kell tenni a Khanasszer-Ithrija országút Khanasszertől északra lévő rövid szakaszát, ahol egységeik beszorították a megszálló fegyvereseket egy kisebb körzetbe, amelyen több magasabb pont található az Aleppoba vezető, utánpótlási vonalként szolgáló országút mentén.

Az Aleppo tartományba vezető kiemelt jelentőségű útvonalat már második alkalommal támadják meg és vágják el az ISIS terrorszervezet fegyveresei 5 hónapon belül. Legutóbb 2015. októberében került erre sor és akkor nagyon sok hullával fizettek ezért a támadók.

1937296_652484768227403_4036083419717392869_n

A hadsereg 19 faluban és városban állította helyre a biztonságot Aleppo tartományban és Lattakia tartomány több körzetében

A hadsereg és a fegyveres erők vasárnap továbbhaladtak előre és több sikert értek el a vahhabita terrorizmus elleni harcban az egész ország területén

A hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel helyreállították a biztonságot és a rendet a következő városokban és falvakban: Al-Dakuneh, Al-Mifilszeh, Al-Dzseóaberijeh, Dzsub Al-Szafa, Um Al-Amad, Kabbara, Trejdem, Ajn Szabel, Tal Esztabel, Kuszair Al-Ward, Bajdura és Szalehijeh települések Aleppo tartomány keleti területén, közölte egy katonai forrás.

Korábban Huwajdzsinahm Szobejhijeh, Al-Roduanijeh, Rajan, Al-Karutijeh, Rufie és Ajn Thabet települések Al-Szafira város körzetében tértek vissza a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá, megközelítőleg 30 kilométerre északkeletre Aleppo városától.

A megszálló ISIS terroristák elleni kemény harcokban a hadsereg egységei visszaszerezték az ellenőrzést a Faauri és Riman magaslatok felett a tartomány keleti területén.

A forrás hozzátette, hogy a hét település visszafoglalása az ISIS terroristákkal vívott véres összecsapásokban történt meg, ahol az idegen megszállók nagy számba haltak meg és sok tucatnyian menekültek közülük észak felé.

A forrás elmondta, hogy a hadsereg műszaki alegységei teljesen átvizsgálták a megtisztított falvakat és hatástalanították a megszálló terroristák által telepített robbanószerkezeteket és gyalogsági aknákat

Lattakia tartomány:

A hadsereg alegységei helyreállították a biztonságot és a rendet több faluban és körzetben, valamint fennsíkon Lattakia tartomány északkeleti részén, súlyos személyi és technikai veszetségeket okozva megszálló vahhabita terroristáknak.

A hadsereg alegységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel visszafoglalták Bejt Al-Alusz falut és teljesen ellenőrzésük alá vonták Ard Al-Wara, Hakura Al-Tahtanije, Ruwejszet Al-Malek, Ruwejszet Al-Maknasz, Dahrabu Aszaad településeket és több stratégiai magaslatot Lattakia tartomány északkeleti részén

Műszaki alegységek átfésülték a térséget és hatástalanították a terroristák által hátrahagyott robbanószerkezeteket és aknákat, miután a megszállók maradéka elmenekültek Törökország felé.

Hama tartomány:

Szíriai Légierő terroristák járműveinek tucatjait semmisítette meg, melyek közül néhány nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, Atszhan és Szkeik falvakban Hama tartomány területén.

Homsz tartomány:

Az ISIS terroristák több járműve, néhány közülük nehéz gépfegyverekkel volt felszerelve, megsemmisültek a Szíriai Légierő légi támadásai során Al-Kariatainban (Qaryarayn) Homsz tartomány területén, közölte egy katonai forrás.

A forrás hozzátette, hogy a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet létesítményei kaptak találatokat Teir Maala faluban, amely 7 kilométerre fekszik Homsz városától.

Daraa tartomány:

A hadsereg egyik egysége Dzsabhat Al-Nuszra tag terrorista vezérek rejtekhelyét támadta a Boszra Al-Sham városnál lévő történelmi erőd körüli térségben, 40 kilométerre Daraa városától, Daraa déli tartományában, közölte egy katonai forrás.

A rejtekhely megsemmisült és több terrorista meghalt, erősítette meg a forrás egy a SANA részére adot nyilatkozatban.

Egy másik katonai alegység vahhabita terroristák csoportjaira mért csapásokat Al-Gharijeh Al-Gharnijehben, ezenkívül megsemmisített egy aknavető tüzelőállást.

Daraa városában, Daraa Al-Balad térségében a hadsereg műveletei során lerombolta a vahhabita terroristák egyik vezetési pontját és sok ellenséges fegyveressel végzett délre az Al-Nazihin palesztin menekülttábor parkjától.

A szomszédos Szuwejda tartomány északkeleti részén egy katonai egység együttműködve a Nemzetvédelmi Erők tartományi egységével nagy erejű tűzcsapásokat mértek az ISIS terroristák erődített állásaira és manőverező csoportjaira, megsemmisítve egy nehézgépfegyverrel ellátott járművet, délre Khirbet Szaad településtől.

Idleb tartomány:

Szíriai Légierő terrorista csoportokat és gépjárműveiket támadta Szindzsar városban, Idleb tartomány területén, megsemmisítve gépjárműveket és páncélozott szállító járműveket

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑