Cadmus fordítás Cadmus
Nap képe

2015. 01. 12.

FORZA BASHAR: Francia szurkolói csoport a szír elnököt élteti

2015. 01. 12.

Miközben a francia és a világ politikusai szörnyülködnek a párizsi mészárláson és próbálják a felelősséget másra hárítani addig a Bastia szurkolói kimondták az igazságot.

A francia labdarúgó bajnokság 20. fordulóján január. 10.-én szombaton A Paris Saint German a S.C. Bastia-t fogadta. A mérkőzés egy perces néma csenddel kezdődött megemlékezve a Charlie Hebdo szatirikus magazin szerkesztőségénél történt mészárlás áldozatairól.

A S.C. Bastia egyik szurkolói csoport tagjai ez idő alatt két molinót is kifeszítettek. Az egyikre “LE QATAR FINANCE LE PSG… ET LE TERRORISME„  vagyis Katar finanszírozza a a PSG-t és a terrorizmust, a másikra „FORZA BASHAR” felirattal buzdítják a szír elnököt a terrorizmus elleni harchoz.

forza bashar orientalista

A Bastia szurkolói tudják kinek kell drukkolni

A stadion nézői hangos tapssal és ujjongással fogadták a két molinót. A szurkolók percekig tartották a két felíratott a mindaddig amíg valószínűleg a párizsi labdarúgó csapat  elnöke és vezérigazgatója a katari Nasser Al-Khealifi  utasítására el nem távolították.

Katar a nyugat és az USA szövetségeseként nyíltan támogatja az Al-Kaidának hűséget esküdött Nuszra Frontot fegyverekkel és kiképzéssel szponzorálja a zsoldos hadsereget . A két algériai terrorista akik a mészárlást elkövették az Al-Kaida jemeni szervezetének a tagjai voltak, ami az ernyőszervezeten keresztül kapcsolatban áll a Szíriában tevékenykedő Nuszra Fronttal.

Szíria vezető politikusai több alkalommal figyelmezették a világ vezetőit, hogy az általuk finanszírozott „ fegyveres csoportok” valójában szélsőséges terroristák és csak idő kérdése,hogy mikor követnek el merényleteket az országaikban.

A szíriai kormányerők élén az ország hadseregével közel négy éve harcol a több mint hetven országból érkező terrorista szervezet ellen. Ez idő alatt a Szíriai Arab Hadsereg jelentése szerint közel 100 000 terroristával végeztek.

orientalista.hu Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑